Velký hráč na poli čerpacích stanic spouští carsharing v Budapešti

aktualizováno
Velký hráč na poli čerpacích stanic spouští carsharing v Budapešti
  • MOL chce přejít z tradičního maloobchodního prodeje paliv k nabídce širšího sortimentu zboží a služeb
  • Dlouhodobým cílem společnosti je další rozšiřování této sítě v maďarské metropoli

Aktualizováno 26. 1. 2017 09:55

MOL provozuje druhou největší síť čerpacích stanic na území České republiky. Logicky nás tedy napadlo, zda se nějaká služba, například carsharing, neplánuje i v České republice. Na naši otázku jsme dostali stručné vyjádření této společnost.

Budapešť byla přirozeným prvním krokem k zahájení služby. Na druhou stranu Skupina MOL má silnou regionální účast, a proto bude analyzovat další příležitosti i v dalších zemích v regionu.

Původní informace z 26. 1. 2017

Skupina MOL představila novou službu sdílení automobilů MOL Limo, která reflektuje ambice společnosti stát se první volbou pro zákazníky a být průkopníkem v oblasti řešení mobility ve střední a východní Evropě. V rámci strategie do roku 2030 je cílem Skupiny MOL přizpůsobit se dynamice trhu a přejít z tradičního maloobchodního prodeje paliv k nabídce širšího sortimentu zboží a služeb.

MOL carsharing

Mobilita představuje ve strategii Skupiny MOL do roku 2030 důležitý směr. Cílem je změnit naše maloobchodní aktivity tím, že se zapojíme do rostoucích oblastí spotřebitelské poptávky a zúčastníme se přeměny dopravy ve střední a východní Evropě. Chceme být první volbou pro zákazníky a poskytnout jim veškeré zboží a služby, které potřebují během cestování, a zároveň přispět k tomu, aby bylo co nejpohodlnější. Nabídka carsharingu, který bude hrát klíčovou roli v systému dopravy velkých měst, skvěle zapadá do této strategie,“ řekl Peter Ratatics, výkonný ředitel služeb pro zákazníky Skupiny MOL.

Služba MOL Limo poskytuje řešení, které umožňuje uživatelům půjčit si auto a zanechat ho na jakémkoli místě podle vlastního výběru. Spolupracuje jak s veřejnou dopravou, tak dokonce se službou sdílených kol. Díky systémům společného využívání automobilů a kol, který byl spuštěn před třemi roky, je Skupina MOL vedoucím poskytovatelem řešení v oblasti mobility pro obyvatele Budapešti.

Dlouhodobým cílem společnosti je další rozšiřování této sítě v maďarské metropoli, ale i mimo ni, a časem i provoz plně elektrického vozového parku v souladu s rozvojem infrastruktury elektrických vozidel v Maďarsku a v celém regionu střední a východní Evropy. Očekává se, že změny v chování spotřebitelů, jako je menší potřeba vlastnit vozidlo, ve spojení s rostoucím ekologickým povědomím přinesou zvýšenou poptávku po službách carsharingu, jež mohou významně ovlivnit kvalitu ovzduší a dopravní zácpy ve velkých městech.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze