V USA se objevily první nabíječky od Fordu. Jsou podezřele podobné těm od Tesly

V USA se objevily první nabíječky od Fordu. Jsou podezřele podobné těm od Tesly
Fotografie: Tesla
  • Na internetu se ukazují první fotky nabíječky od Lincolnu, luxusní divize Fordu
  • Jejich stanice se podobají Supechargerům od Tesly
  • Lincoln a Ford se pomalu chystají vstoupit do světa elektromobilů
  • V Evropě společně s dalšími značkami Ford investoval do sítě nabíječek Ionity

V USA se postupně objevují nové nabíječky značky Lincoln, luxusní divize Fordu. Na internetu jsme mohli spatřit fotografie, které až podezřele připomínají mix designu první a druhé generace Superchargerů. Akorát v modré barvě.

Nabíječka od Lincolnu, Tesla Supercharger 1. generace a 2. generace

Lincoln se chce postupně připojit do světa elektromobility, proto již oznámil uvedení nové verze svých dvou modelů Aviator a Corsair, jakožto plug-in hybridů. Ford také uvolnil několik obrázků a video svého prvního plně elektrického auta inspirovaného Mustangem, jeho odhalení bychom se mohli dočkat už za měsíc. Zatím víme o tom, že se jedná o crossover s dojezdem 480 kilometrů, jak uvádí electrek.co. Dalším je elektrická verze pickupu Ford F150 EV, což je nejprodávanější vůz tohoto druhu v USA, ten Ford oficiálně potvrdil na letošním veletrhu v Detroitu a očekáváme ho do tří let. Specifikace zatím neznáme.

Dále electrek.co komentuje situaci slovy: „Upřímně nám nezáleží na tom, zda Ford kopíruje design nabíječek od Tesly. Naopak by mohl pokračovat a zkopírovat i jejich business model. Superchargery jsou obecně známy jako nejlepší nabíjecí možnost, hlavně kvůli tomu, že jsou stavěny ze zkušeností řidiče EV, ne za účelem profitu.

U nás Ford investoval společně s dalšími výrobci do sítě nabíječek Ionity, která nabízí nejvyšší dostupný výkon nabíjení 350 kW. Tato se síť se postupně rozrůstá a už čítá přes 150 otevřených stanic. V ČR se nachází u Berouna a otevření je naplánováno už na tento měsíc.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze