Síť nabíječek IONITY rychle roste, už čítá 150 stanic

2
Síť nabíječek IONITY rychle roste, už čítá 150 stanic
Fotografie: Ionity
  • Firma IONITY otevřela již 150 nabíjecích stanic
  • Nabízejí vůbec nejvyšší dostupný výkon nabíjení
  • První stanice této firmy se v Česku otevře už v průběhu října

Mnichovská firma IONITY a její nabíjecí stanice, jakožto společný projekt BMW, Daimler, Ford, VW Group, Audi a Porsche, se rychle rozrůstá a podle jejich webu slaví svou 150 otevřenou stanici. Ta u nás se ještě stále staví a bude se nacházet u Berouna.

Stanice IONITY představují to nejlepší, co si na poli nabíjení můžeme přát. Poskytují výkon až 350 kW, který avšak dnes ještě nedokáže využít žádné auto dostupné na trhu. Takové Audi e-tron si vezme 150 kW, Tesla Model 3 200 kW a jediné auto, které by mohlo využít tuto technologii, je Porsche Taycan, ale 350kW nabíjení se dočkáme nejdříve v roce 2021, do té doby zvládne „pouze“ 250 kW.

U nás již stojí 4 nabíječky nedaleko Berouna, podle webových stránek však jsou ještě stále ve výstavbě. Původně bylo otevření plánováno na polovinu září, ale kvůli komplikacím se přeložilo a dočkat bychom se měli již v průběhu října. IONITY tak překoná dosavadní nejvýkonnější nabíjecí technologii dostupnou u nás, kterou je dobíjecí stanice ve Vystrkově od E.ON, která nabízí až 175 kW. Nabíjení bude stát 205 Kč, bez ohledu na to, kolik kWh si dobijete.

Diskuze ke článku
Michelin
Mate tam preklep v cislovce “se rychle rozrůstá a podle jejich webu slaví svou 15 otevřenou stanici.”

A take Superchargery Tesly nejsou doposud nejvykonnejsi nabijeci technologii u nas, ale uz je prekonal Eon se svou 175kW rychlonabijeckou ve Vystrkove.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze