Ionity slaví 400. stanici, rozjíždí se druhá etapa

Ionity slaví 400. stanici, rozjíždí se druhá etapa
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Ionity uzavřelo první etapu výstavby ultrarychlých nabíječek
  • Proti nedávným obavám se rychle rozjíždí druhá etapa

Podle neoficiální stránky Status Tracker for IONITY HPC otevřelo Ionity svou čtyřstou stanici 28. 12. 2021. Symbolickým místem se stala odpočívka na dálnici A7 Autoroute du Soleil z Avignonu do Lyonu, kousek na sever od prvního jmenovaného města. Ta leží u města Sorgues v regionu Provence-Alpes-Côte d'Azur a poslouží všem, kteří se vracejí z Azurového pobřeží zpět na sever. Proto se také chlubí hned šesti přípojkami po 350 kW. Jenže hned následující den, tedy ve středu 29. 12. 2021, přibyla stanice číslo 401, konkrétně ve španělské Gironě mezi Barcelonou, Figueres a francouzským Perpignanem. Té zatím musí stačit jen dvě přípojky.

Stanice v tuto chvíli stojí již ve 24 evropských zemích, mezi nimiž již nechybí Slovensko, Litva (po jedné stanici), Estonsko, Chorvatsko (2 stanice), Litva a Finsko (každá tři stanice). Nejvíce jich stojí v Německu (108), Francii (101) a Španělsku (24). Kromě zmíněných se zatím nedočkala žádná postsovětská republika, stejně jako všechny ostatní státy bývalé Jugoslávie, Řecko, Turecko a malé státy (Malta, Lichtenštejnsko, Lucembursko, Andorra a Vatikán). Ve výstavbě je v tuto chvíli dalších 28 stanic, mezi nimiž nechybí odpočívka Ladná na dálnici D2 směrem na Slovensko, u čerpací stanice Shell.

Ionity je společný projekt automobilek, působících na evropském trhu. Poskytuje nadstandardně kvalitní služby majitelům elektromobilů na dálkových cestách, v poslední době však začalo narážet na rychlý růst konkurence a ochladlý zájem původních investorů. Jenže po nedávném přílivu dalších peněz pokračuje v mohutné expanzi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze