V Pobaltí brzy IONITY zprovozní tři nové stanice, další bude na Slovensku

3
V Pobaltí brzy IONITY zprovozní tři nové stanice, další bude na Slovensku
Fotografie: ionity.com
  • Tři nové stanice IONITY budou v Pobaltí a čtvrtá na Slovensku blízko Bratislavy
  • Zajímavé je, že všechny v Pobaltí jsou v malé Litvě a velké Polsko zůstává prázdné
  • Síť IONITY je v naší mapě nabíjecích stanic online

Síť nabíjecích stanic IONITY se postupně rozšiřuje směrem k východu Evropy. Kromě postupného zahušťování sítě v Německu, kde je zatím nejhustší, se rozšiřuje i do krajů Evropy. Poměrně dost nabíjecích stanice se připravuje například v severní Itálii, ale ve výstavbě jsou čtyři nové stanice v zemích bývalého východního bloku.

Připravované stanice IONITY na mapě

Tři z nich jsou v Pobaltí a je zajímavé, že všechny tři v jednom státě – Litvě. Jedna bude u města Garliava nedaleko hlavního Kaunasu, další dvě jsou u měst Kryžkalnis a Panevézy. Čekali bychom, že první bude v technologicky nejpokrokovějším Estonsku, případně budou první stanice rovnoměrně rozmístěné v Pobaltí, ale stanice IONITY jsou koncentrované na poměrně malém území Litvy.

Ještě zajímavější je, že rozlehlé území Polska zatím zůstává úplně prázdné, pokud jde o IONITY. Jedna stanice je ale ve výstavbě alespoň u našich východních sousedů v Senci kousek od Bratislavy. Jelikož stanice IONITY jsou v naší mapě nabíjecích stanic, tak se v ní i tyto připravované stanice zobrazí, až dojde k jejich zprovoznění.

Diskuze ke článku
Mariuss
Pokud nezmeni cenu, je vzdy lepsi pomer cena vykon i u jinak celkem drahe konkurence. Zatim se mi nestalo, ze bych spechal tolik, ze bych byl ochoten platit pres 20Kc za kWh.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze