Model Y dělí od premiéry jen hodiny. Tesla se tak stane S3XY (i pro fandy crossoverů)

Model Y dělí od premiéry jen hodiny. Tesla se tak stane S3XY (i pro fandy crossoverů)
  • Zítra brzy ráno středoevropského času Tesla oficiálně odhalí svůj crossover
  • Bude stát na platformě Modelu 3, s nímž má sdílet spoustu komponentů
  • Cena v USA má startovat na ceně 40 tisíc dolarů, tedy okolo 900 tisíc korun

Už zítra se dočkáme premiéry Tesly Model Y. Muskovi se tak konečně splní přání – pokud názvy modelů americké automobilky správně seřadíte, dostanete slovo S3XY. Co všechno o Modelu Y víme?

Brzy se představí Tesla Model Y. Co dosud víme?

Co se designové stránky týká, tak můžeme jen hádat, jak se lidé kolem Elona Muska vytáhnou. Víme však, že Tesla Model Y má být o něco málo větší než Tesla Model 3. Zároveň by se mělo jednat o městský crossover, tedy auto s větší světlou výškou. Spekuluje se také o tom, že podobně jako Tesla Model X by Model Y mohl mít i třetí řadu sedadel.

Interiér se má inspirovat u Modelu 3, kde je displej infotainmentu postavený na šířku a nenajdete tam žádný přístrojový štít před řidičem. A s Modelem 3 má být stejná i posloupnost toho, jak jednotlivé varianty budou přicházet na trh. Nejdříve se máme dočkat těch nejvýkonnějších a později těch cenově dostupnějších. Podle všeho by cena v USA mohla začínat kolem 40 tisíc dolarů (lehce přes 900 tisíc korun). A co dojezd? Zhruba od 320 do 440 kilometrů. Jedná se však pouze o spekulace a přesné informace se dozvíme zítra brzy ráno našeho času.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze