Už i DS 3 Crossback bude sázet na výkonné LED světlomety

Už i DS 3 Crossback bude sázet na výkonné LED světlomety
Fotografie: int-media.dsautomobiles.com
  • Světelný modul je rozdělený do 15 segmentů, které se umějí nezávisle na sobě zhasínat a rozsvěcet
  • Díky tomu můžete mít trvale rozsvícená dálková světla, aniž byste oslňovali protijedoucí řidiče

Kvalitní světlomety jsou jedním z nejlepších „asistenčních“ prvků, které si do auta můžete objednat. Za posledních několik let navíc prodělaly obrovský skok dopředu.

LED světlomety bude nabízet také automobilka DS, konkrétně v modelu DS 3 Crossback. Modul Matrix Beam umístěný ze stran je rozdělen do 15 samostatných segmentů, které se rozsvěcují a zhasínají postupně podle podmínek v okolí vozu, které sleduje kamera v horní části čelního skla. Paprsek světla se automaticky přizpůsobuje pro vylepšené svícení a jízdu s trvale rozsvícenými dálkovými světly, aniž by docházelo k oslňování ostatních účastníků silničního provozu.

Étienne Menant, projektový manažer pro DS 3 Crossback, říká: „Dynamické řízení jednotlivých segmentů umožňuje dokonale přizpůsobit světelný výkon dráze vozu DS 3 Crossback a výkon světel se rovněž přizpůsobuje dané situaci. Toto přizpůsobování probíhá také při vjezdu a výjezdu z města, kdy segmenty postupně zhasínají/rozsvěcují se a dochází samočinně k přepnutí na potkávací světla, případně k návratu na dálková světla.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze