Umělá inteligence v nových modelech od Peugeotu. Český trh si zatím počká

Umělá inteligence v nových modelech od Peugeotu. Český trh si zatím počká
Fotografie: Peugeot
  • ChatGPT se dostane do kompletní modelové řady značky
  • Během prvních dnů se k aktivaci služby přihlásilo 50 % zákazníků značky

Peugeot je jedním z prvních výrobců automobilů, který poskytl zákazníkům umělou inteligenci ChatGPT. Tento chatbot je začleněný do systému i-Cockpit a aktivuje se prostřednictvím hlasového asistenta „OK Peugeot“. Umělá inteligence tak dokáže odpovědět na mnoho otázek a současně nabízí zcela nové služby. Bohužel zatím tato služba ale není dostupná pro český trh. Přednost mají ostatní evropské země. ChatGPT vyvinula firma OpenAI. Jedná se o technologii, která dokázala pojmout obrovské množství dat z různých oblastí, aby mohla uživatelům poskytovat sofistikované a přesné odpovědi. Interakce s chatbotem ChatGPT je velmi jednoduchá a přirozená. Stačí formulovat požadavek, načež se ChatGPT sám spustí.

ChatGPT je schopen odpovídat na širokou škálu otázek a dokáže se zapojit do konverzace. Pokud například přijedete do města, můžete systém požádat, aby vám řekl, které památky navštívit, poté aby vám povyprávěl historii těchto míst či aby vás k některé z nich navedl pomocí navigačního systému vozu. ChatGPT toho umí mnohem víc než jen odpovídat na otázky. Dokáže zabavit cestující během dlouhé cesty. Vymýšlí například kvízy i jiné zábavné aktivity. Používáním umělé inteligence ChatGPT ve svých vozech přináší Peugeot revoluci v hlasovém ovládání, které je interaktivnější, plynulejší a intuitivnější. Peugeot zavádí ChatGPT do systému i-Cockpit u modelů vybavených on-line navigací. Převratná technologie se proto objeví u kompletní řady modelů značky.

Novou službu dostane také celá řada osobních dodávek a lehkých užitkových vozů. Všichni zákazníci značky Peugeot, kteří vlastní uvedené modely, si mohou aktivovat službu ChatGPT prostřednictvím Peugeot Service Store. Zajímavostí je, že během několika málo dní se již více než 50 % zákazníků přihlásilo k využívání generativní umělé inteligence ve svém voze. Tím se tito lidé zúčastnili počáteční pilotní fáze. Na základě tohoto úspěchu se Peugeot rozhodl zdvojnásobit počet zákazníků, kteří budou moci tuto službu po dobu 6 měsíců bezplatně využívat. Na konci této fáze Peugeot zohlední zpětnou vazbu uživatelů a zavede ChatGPT pro všechny majitele příslušných vozů. My jen můžeme doufat, že co nevidět dojde také na český trh, kde by se tato novinka ve výbavě zcela jistě uchytila.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze