Ultrarychlá nabíječka na Rozvadově od E.ONu nakonec bude!

3
Ultrarychlá nabíječka na Rozvadově od E.ONu nakonec bude!
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Půjde o stejný typ jako ve Vystrkově, tedy ABB s výkonem 175 kW
  • V budoucnu budou v této lokalitě i nabíjecí stanice IONITY

Nad ultrarychlou nabíjecí stanicí společnosti E.ON na Rozvadově visel otazník, ale máme informaci přímo z E.ONu, že tato strategicky umístěná stanice u hranic s Německem bude, což jsme zmiňovali i v posledním Future Castu. Postavit by se měla do konce dubna, zprovoznění pak proběhne v průběhu května.

Nakonec se povedlo získat všechna potřebná povolení a ultrarychlá nabíjecí stanice ABB, tedy stejný typ a výkon (175 kW) jako ve Vystrkově u Humpolce, bude stát u benzinové stanice blízko hraničního přechodu Rozvadov, což je dobrá zpráva pro české elektromobilisty, kteří častěji jezdí do Německa. Cesta za hranice je vždy tak trochu neznámá, protože na různých stanicích jsou i odlišné způsoby autorizace a platby, takže mít jistý bod, kde je možné nabít, se hodí. Stejně tak to může být „záchytný bod“ i při návratu.

Na stejném místě by měla vyrůst také nová lokalita s nabíječkami IONITY, ale ta bude až později. V budoucnu tak bude možností nabíjení více, nicméně E.ON by měl být k dispozici velmi brzo, pravděpodobně ještě během platnosti výrazného omezení cest do zahraničí.

Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nabíjecí stanici v Česku

Diskuze ke článku
Ven
Byl jsem tam cca před 14dny ani náznak stavby
Ven
Hallo redakce! Včera jsem tam projevil důkladně vše a nikde nic září zadna stavba 😖

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze