Uber chce nahradit řidiče, příští rok nasadí autonomní vozidla Cruise od GM

Uber chce nahradit řidiče, příští rok nasadí autonomní vozidla Cruise od GM
Fotografie: Cruise
  • Cruise a Uber začnou autonomní jízdu společně testovat příští rok
  • Vozidla Cruise od GM jsou postavena na Chevroletu Bolt

Uber oznámil, že v příštím roce odstartuje partnerství se společností Cruise, takže v jeho nabídce v budoucnu objevíme autonomní vozidla na bázi Chevroletu Bolt. Zákazníci služby Uber se tak ve vybraných lokalitách při žádosti o jízdu v aplikaci budou moci nechat odvézt v autonomních vozidlech Cruise, jež si například loni musela dát pauzu po bizarní nehodě se zraněním.


Společnost Cruise má za cíl využít technologii bez řidiče k vytvoření bezpečnějších ulic a novému vymezení života ve městech,“ řekl Marc Whitten, generální ředitel společnosti Cruise. „Jsme nadšeni, že můžeme ve spolupráci se společností Uber přinést výhody bezpečného, spolehlivého a autonomního řízení ještě většímu počtu lidí, a tím odemknout novou éru městské mobility,“ dodal. Připomeňme však, že sám GM brzdí s autonomií, jeho další samořídicí auto má být levnější a méně ambiciózní, stejně jako to, že se firmě nevyhýbají problémy viz to, že čelí několika vyšetřováním, z nichž nejzávažnější se týká incidentu z loňského října, kdy jedno z autonomních vozidel srazilo chodkyni a vleklo ji 20 metrů.

Věříme, že Uber jako největší platforma pro mobilitu a doručování může sehrát důležitou roli v otázce bezpečného a spolehlivého zavádění autonomní technologie pro zákazníky a města po celém světě,“ řekl Dara Khosrowshahi, generální ředitel společnosti Uber, jenž dodal: „Jsme nadšeni, že můžeme spolupracovat se společností Cruise, a těšíme se, až ji příští rok uvedeme na trh.

Cruise od GM je postavený na bázi Chevroletu Bolt
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze