U další připravované nabíjecí stanice Supercharger V4 se mluví o výkonu 350 kW

1
U další připravované nabíjecí stanice Supercharger V4 se mluví o výkonu 350 kW
Fotografie: Tesla
  • Jde o stanici pro lokalitu ve Swindonu ve Velké Británii
  • V dokumentaci se mluví o 16 Superchargerech V4 s výkonem 350 kilowattů

Jak informuje insideevs.com, zavedení nových dobíjecích stanic Tesla Supercharger V4 by mohlo brzy přinést vyšší nabíjecí výkon, než je současných 250 kilowattů, které nabízí aktuální stanice Tesla Supercharger V3.

Podle informací Tesla Owners UK společnost předložila plánovací dokumentaci pro lokalitu ve Swindonu v anglickém hrabství Wiltshire ležícím asi 130 km západně od Londýna ve Velké Británii. Ta popisuje 16 Superchargerů V4 s výkonem 350 kilowattů, k dispozici ale mají být také 22kW třífázové nabíjecí body na střídavý proud od jiného výrobce.


Jak lze vidět v příspěvku výše, obrázek ukazuje nové stanice V4 ve verzi s displejem a čtečkou bezkontaktních karet, která byla nedávno poprvé k vidění také ve Velké Británii, a to na Festivalu rychlosti v Goodwoodu.

Podrobnosti zatím známé nejsou, ale už z dřívějška víme, že stanice Supercharger V4 by teoreticky mohly v budoucnu dosáhnout výkonu až 615 kW. Nabíjecí stojany V4 se přitom od V3 liší v mnoha ohledech, počínaje černo-bílou barvou (ve srovnání s červeno-bílou V3), jsou o dost větší a je u nich znatelně delší kabel, aby nebyl problém nabíjet elektromobily jiných značek s konektory na různých místech. Stejně tak nabíječky přišly o svůj charakteristický designový prvek v podobě otvoru s kabelem.


Naposledy jsme vás přitom informovali o tom, že se nabíjecí stanice Supercharger V4 otevřela ve Francii poblíž hotelu Ibis ve francouzském Clermont-Ferrand na strategické spojnici Francie a střední Evropy. Mezitím se ale otevřely v červenci ještě další dvě stanice Supercharger V4, jak upozorňuje Esther Kokkelmans na Twitteru. Jak se můžete dočíst v přiložených tweetech, celkově třetí v Evropě se objevil opět ve Francii v oblasti Chasse sur Rhône, zatímco čtvrtý je nám zatím nejblíže, když leží v Štýrském Hradci v Rakousku a autem z Prahy k němu dojedete asi po 520 km.


Diskuze ke článku
Alex Ander
Alex Ander
Pro vetsinu soucasnych Tesel naprosto nevyuzitelny vykon. Ktery mimochodem leta nabizi Ionity a bezna Tesla racionalne nevyuzije ani polovinu z toho.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze