Tesla otevřela v Evropě druhý Supercharger V4, tentokrát ve Francii

Tesla otevřela v Evropě druhý Supercharger V4, tentokrát ve Francii
Fotografie: Tesla
  • Nový nabíjecí hub se nachází poblíž hotelu Ibis ve francouzském Clermont-Ferrand
  • Nabízí 12 samostatných stojanů, včetně jednoho pro větší elektromobily nebo vozidla s přívěsem
  • První Supercharger V4 v Evropě byl otevřen v Nizozemí

Společnost Tesla nedávno otevřela v Evropě svou druhou dobíjecí stanici vybavenou stojany V4, která je určena pro elektromobily Tesla i jiné vozy. Nové místo, které se nachází poblíž hotelu Ibis ve francouzském Clermont-Ferrand, ležící na spojnici Francie a střední Evropy, má 12 samostatných stojanů, včetně jednoho pro větší elektromobily nebo vozidla s přívěsem.


Připomeňme, že první dobíjecí stanice Tesla Supercharger V4 byla otevřena 15. března 2023 v Nizozemsku a 8. dubna ji společnost zpřístupnila i pro elektromobily jiné než Tesla, o čemž jste si u nás mohli přečíst také.

Zajímavé je, že je na místě připravena jakási ocelová konstrukce pro budoucí instalaci přístřešku (nejspíše solárního), jak upozorňuje insideevs.com. Nabíjecí stojany V4 se přitom od V3 liší v mnoha ohledech, počínaje černo-bílou barvou (ve srovnání s červeno-bílou V3), jsou o dost větší a je u nich znatelně delší kabel, aby nebyl problém nabíjet elektromobily jiných značek s konektory na různých místech. Stejně tak nabíječky přišly o svůj charakteristický designový prvek v podobě otvoru s kabelem.


Co se týče výkonu, verze V4 nativně podporuje architekturu s napětím 1 000 V oproti dosavadním 400 V a také až 615 A.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze