Tesla otevřela 2 000. Supercharger v Norsku. Jubilejní stojan vypadá nádherně

Tesla otevřela 2 000. Supercharger v Norsku. Jubilejní stojan vypadá nádherně
Fotografie: Tesla
  • Stojan stojí poblíž vodopádu Vøringsfossen, jedné z nejnavštěvovanějších přírodních atrakcí v Norsku
  • 2 000. Supercharger v zemi lze snadno rozpoznat – má motiv norské vlajky

Server teslarati.com upozornil na to, že v pondělí Tesla zveřejnila na sociální síti X fotografie dvoutisícího stojanu Supercharger v Norsku. A aby jubilejní stojan patřičně odlišila, použila design s norskou vlajkou spolu s číslem 2 000. V příspěvku, jenž si můžete prohlédnout níže, také Tesla dodává, že jde o 15. stojan Supercharger v blízkosti Vøringsfossen, jednoho z nejznámějšího vodopádů v zemi, který je vysoký 182 metrů a jde o jednu z nejnavštěvovanějších přírodních atrakcí v zemi.


Jak si můžete všimnout níže, nejde však o ojedinělou oslavu, neboť v podobném duchu už Tesla „obarvila“ 500. Supercharger v Dánsku, na němž také vyobrazila dánskou vlajku.


Za zmínku pak jistě stojí i loňský počin americké firmy, když vyvolala hon na 50 000. Supercharger na světě tím, že na sociálních sítích zveřejnila příspěvek s popisem „Někde na světě“, jehož součástí byly fotografie stanice natřené speciální barvou Ultra Red. Asi netřeba dodávat, že fanouškům netrvalo dlouho jej najít.

V ČR můžeme teslistům takové rozšíření nabíjecích stojanů Supercharger jen závidět (vyhledat si je můžete v naší mapě nabíjecích stanic). Je to ovšem logické i vzhledem k tomu, že je Norsko světovým lídrem v zavádění elektromobility, jako příklad stačí uvést, že loni byla v Norsku čtyři z pěti prodaných aut již čistě na elektřinu a vůbec nejprodávanějším vozem v zemi se stala s obrovským náskokem Tesla Model Y s 23 088 registracemi. O tom si prozatím s tržním podílem elektromobilů, který se zvýšil po zavedení dotací v červnu na 7 %, můžeme jen nechat zdát.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze