Jediný na světě. Víte, proč je tento Supercharger jiný?

Jediný na světě. Víte, proč je tento Supercharger jiný?
Fotografie: Tesla
  • Stanice je unikátní barvou Ultra Red a plaketou, která značí, že jde o 50 000. Supercharger na světě
  • Tesla ovšem neprozradila, kde se stanice nachází
  • Pro aktivní fanoušky značky však nebylo složité zjistit, kde stojí

Před pár dny se Tesla na sociální síti X pochlubila tím, že po celém světě provozuje již 50 tisíc Superchargerů, přičemž ještě v září 2012 jich měla pouhých 6. Dnes pak americká značka vlastněná miliardářem Elonem Muskem zveřejnila příspěvek s popisem „Někde na světě“, jehož součástí jsou fotografie stanice natřené speciální barvou Ultra Red. Stanice je však jedinečná i tím, že má na spodní části speciální plaketu s označením „Supercharger No 50,000“. Asi pak nepřekvapí, že příspěvek vyvolal mezi aktivními fanoušky značky velké pozdvižení a začal hon na to, kdo jako první zjistí, kde se unikátní Supercharger nachází.


Jak ale dodává teslarati.com, Tesla poskytla i několik vodítek, kde by se nabíječka mohla nacházet. Supercharger je totiž například vybaven zástrčkou North American Charging Standard (NACS), což naznačuje, že stojí někde ve Spojených státech.

Netrvalo tak dlouho, než unikátní stanici objevili první šťastlivci. Díky nim se komunita dozvěděla, že se Supercharger v barvě Ultra Red nachází v městě Roseville s cca 150 tisíci obyvateli, které se rozkládá na území dvou okresů – Sacramento County a Placer County v Kalifornii.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze