Po Evropě rostou další Superchargery V4. Podívejte se, jak vypadají uvnitř

Po Evropě rostou další Superchargery V4. Podívejte se, jak vypadají uvnitř
Fotografie: Tesla
  • Už víme o Superchargerech V4 v 6 zemích Evropy
  • Nově se objevily v Norsku a v londýnské čtvrti Haringey

Společnost Tesla nedávno rozšířila Superchargery V4 nejméně do dalších dvou zemí – Velké Británie a Norska – jak informuje insideevs.com.

Podle informací Tesla Owners UK byly tento týden instalovány Superchargery V4 v servisním středisku v Tottenhamu v londýnské čtvrti Haringey. Fotografie z místa přitom odhalují, jak nabíječky vypadají uvnitř – není zde mnoho volného prostoru, protože Tesla využila vše, co je v rámci designu nabíječky k dispozici.


Zdroj uvádí, že nové stojany jsou vybaveny displejem, takže se dá předpokládat, že disponují i čtečkou pro bezkontaktní platby. Víme přitom už z dřívějška, že nejde o jediné připravované dobíjecí místo se Superchargery V4 ve Velké Británii, protože ve Swindonu má být postavena nová stanice s 16 nabíječkami V4 a potenciálně výkonem až 350 kW.


O Superchargeru V4 v Norsku pak informuje na Twitteru Esther Kokkelmans, jež uvádí, že Tesla staví Superchargery V4 v Gardermoenu, což je asi 60 kilometrů jízdy od letiště v Oslu. Jednalo by se tak o osmý známý Supercharger V4 v Evropě. Po jednom je v Rakousku, Nizozemsku, Německu, Velké Británii a právě v Norsku. Zbylé tři jsou pak ve Francii.

Čím se liší nabíjecí stojany Supercharger V4 a V3?

Nabíjecí stojany V4 se od V3 liší v mnoha ohledech, počínaje černo-bílou barvou (ve srovnání s červeno-bílou V3), jsou o dost větší a je u nich znatelně delší kabel, aby nebyl problém nabíjet elektromobily jiných značek s konektory na různých místech.

Stejně tak nabíječky přišly o svůj charakteristický designový prvek v podobě otvoru s kabelem. Co se týče výkonu, verze V4 nativně podporuje architekturu s napětím 1 000 V oproti dosavadním 400 V a také až 615 A.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze