Tesla údajně jedná s prvním zájemcem o licenci na její autonomní řízení

1
Tesla údajně jedná s prvním zájemcem o licenci na její autonomní řízení
Fotografie: Tesla
  • Oznámil to sám Elon Musk při komentování finančních výsledků společnosti za druhý kvartál roku 2023
  • Má jít o „významného výrobce automobilů“

Už na začátku června jsme vás informovali o tom, že Tesla nabízí přístup ke svým technologiím třetím stranám, ovšem s dodatkem, že zájemci se zatím nehrnou. Jak však informuje insideevs.com, situace se mění, protože během veřejného oznámení finančních výsledků společnosti za druhý kvartál roku 2023 padla informace o tom, že značka jedná s prvním zájemcem o technologii autonomního řízení Tesla FSD.

Na akci zaznělo od samotného Elona Muska, že Tesla již začíná jednat s „významným výrobcem“ o využití technologie Tesla FSD. „Nesnažíme se nechat si to pro sebe,“ řekl Musk a dodal: „Velmi rádi technologii licencujeme ostatním.“ Na stejné akci pak Musk uvedl, že vozy zařazené do programu FSD Beta ujely už více než 300 milionů kilometrů. Detaily ovšem nezazněly, takže můžeme jen spekulovat o tom, která firma by mohla mít o technologie kalifornského výrobce zájem.


Vzhledem k tomu, že technologie autonomního řízení už roky vyvíjí automobilky jako Ford, General Motors, Mercedes-Benz či Volvo, neočekáváme, že byly v „námluvách“ s Teslou právě ony.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Naposledy upraveno: 21. 7. 2023 14:19
Ten Musk je genius. Ne jen, ze roky prodava beztrestne koncovym zakaznikum jitrnici jakou svet nevidel, ale ted ji chce dokonce prodat dalsimu vyrobci aut. :-D

PS: 300 milionu kilometru s FSD behem, kterych museli majitele cca 7,5 milionkrat prevzit rizeni aby to neskoncilo nehodou…

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze