Toyota představuje Highlander pro rok 2023. Zlepšení se dočkala výbava a konektivita

Toyota představuje Highlander pro rok 2023. Zlepšení se dočkala výbava a konektivita
Fotografie: Toyota
  • Výbava zahrnuje dva nové typy čalounění sedadel a nový lak karoserie
  • Standardem se stává obrazovka infotainmentu o velikosti 12,3"
  • Po motorové stránce se pro český trh nic nemění

Highlander, největší hybridní elektrické SUV od Toyoty, získává pro modelový rok 2023 svěžejší vzhled a nové technologie pro propojenější a personalizovanější uživatelský zážitek. Vůz se ve své aktuální generaci představil loni v létě, kdy konečně dorazil na evropský trh. Mezi novinkami v rámci dalšího modelového roku je metalický lak Cypress Green. Nová 20" lesklá černá litá kola nabízí kontrastní styl, zatímco béžový, nebo okrový odstín koženého čalounění sedadel zvyšuje prémiový vzhled a celkový dojem z interiéru. Chybět nesmí ani multimediální systém Toyota Smart Connect. Ten nabídne 12,3" dotykový displej s vysokým rozlišením, cloudovou navigaci s informacemi o událostech na silnici v reálném čase a palubního hlasového asistenta.

Tato navigace je přístupná bez nutnosti spárování smartphonu a bez dalších poplatků za data. Nový Highlander totiž v základu disponuje čtyřletým datovým tarifem, který zahrnuje také bezdrátové aktualizace systému. Ve vyšších výbavách se majitelé vozu setkají se systémem Toyota Smart Connect+, jenž umí plánovat trasy i v případě, že je vůz bez jakéhokoliv signálu. Součástí této navigace je 3D mapování měst, rozpoznávání dopravních značek a informace o umístění pevných radarů. Techničtí fandové jistě ocení možnost vůz na dálku zamknout/odemknout nebo na dálku spustit výstražná světla. Další novinkou pro rok 2023 je bezdrátové připojení smartphonu přes Apple CarPlay a kabelové připojení pro mobilní telefony s Android Auto.

Přístrojový panel řidiče prošel úplným přepracováním a jeho nové zobrazení vytváří efekt trojrozměrného konkávního shluku měřidel s grafikou, kterou lze přizpůsobit tak, aby vyhovovala preferencím řidiče. Na výběr jsou čtyři motivy – Casual, Smart, Tough a Sport. Co se týče pohonu, český trh je Toyotou brán jako západní, a tak jej mine novinka v podobě nového turbomotoru. V nabídce proto opět zůstává výhradně hybridní verze, jejíž hlavní dominantou je atmosférický čtyřválec s objemem 2,5 litru. Novou Toyotu Highlander lze již nyní objednávat. První doručené kusy mohou zákazníci čekat ve 4. čtvrtletí letošního roku.

Technické parametry Toyota Highlander Hybrid

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 966 × 1 930 × 1 755 mm, 2 015 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon182 kW, , točivý moment: 239 Nm
Baterie?
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: ? l / 100 km
Cena od1 399 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze