Toyota představila Proace Verso Electric, nemá záruku milion kilometrů na baterii

1
Toyota představila Proace Verso Electric, nemá záruku milion kilometrů na baterii
Fotografie: electrek.co
  • I osobní verze Proace Verso Electric má techniku PSA
  • Nabízí dvě varianty baterie s dojezdem 230 a 330 km
  • Na baterii ale Toyota dává mnohem menší záruku než u užitkové verze

Nedávno jsme psali o tom, že Toyota představila elektrickou dodávku Proace Electric, která má stejný technický základ jako elektrické dodávky z koncernu PSA. Nyní Toyota představila i osobní verzi této dodávky pod názvem Proace Verso Electric, jak informuje insideevs.com.

S dodávkami koncernu PSA je tedy technicky shodná i Toyota Proace Verso Electric, což znamená, že má na výběr mezi dvěma variantami baterie: 50 kWh, která je stejná jako u osobních vozů PSA, a 75 kWh. Výkon pak činí 80 kW ve standardním nastavení, v režimu Power 100 kW a naopak v režimu Eco pouze 60 kW. Dojezd dle WLTP je s menší baterií 230 km, s větší o 100 km více.

Zajímavé je, že záruka na baterii je u osobní verze jen 8 let, případně 160 000 km oproti 25 rokům / 1 000 000 km, což je doba, po kterou Toyota u užitkové verze garantuje minimálně 75 % původní kapacity baterie.

Diskuze ke článku
Ladislav Smetana
Ladislav Smetana
Dobrý den. Používám toto auto s dieselem na cesty na loď do Chorvatska. Má výšku do 1,9m, takže v Chorvatsku se na dálnicích vejde do kategorie 1 a přitom je dostatečně prostorné. Cestu České Budějovice - Pirovac ujedu bez tankování za cca 8 hodin se spotřebou okolo 7,5l/100km. Pokud ho budete mít na test, mohli byste to vyzkoušet s tímto elektrickym autem? Moc by mne to zajímalo. Předpokládám že auto této velikosti nebudou lidé používat na cesty do práce a na nákupy. Děkuji. L. Smetana

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze