Testy jsou hotové, BMW připravuje spuštění výroby elektromobilu iX3

Testy jsou hotové, BMW připravuje spuštění výroby elektromobilu iX3
Fotografie: bmwgroupcom
  • Elektromobil BMW iX3 se bude vyrábět v Číně pro všechny světové trhy
  • Jako první bude mít pátou generaci elektrického pohonu BMW eDrive
  • Díky novým bateriím bude mít dojezd přibližně 440 Km dle WLTP

BMW připravuje spuštění výroby plně elektrického SUV iX3. Vychází z BMW X3, které je k dispozici s tradičními pohony i plug-in hybridním. Čistě elektrické BMW iX3 se bude vyrábět ve společném podniku BMW Brilliance Automotive (BBA) v Číně od konce léta letošního roku a továrna BBA Dadong jej bude vyrábět pro všechny světové trhy. První vozy dorazí k zákazníkům koncem letošního roku.

BMW iX3

BMW iX3 úspěšně splnilo všechny testy vyžadované pro homologace a jejich výsledky byly předány jednotlivým úřadům na daných trzích. „Je to poprvé, co jsme u elektrického modelu dělali homologační testy pro Čínu a Evropu současně. Náš testovací tým zvládl tento náročný úkol s mimořádným nasazením a efektivitou,“ řekl Arno Keller, ředitel vývoje BMW iX3. Během čtyř týdnů automobily absolvovaly více než 340 hodin testů a najely přes 7 700 kilometrů.

Současně s tím probíhaly přípravy na výrobu nového BMW iX3 v továrně ve Shenyangu, kde již vznikla předprodukční série v polovině loňského roku. Výrobní linku již opustil předprodukční vůz s pořadovým číslem 200, který najížděl testovací kilometry v Číně, na jejichž základě vývojoví a testovací inženýři prováděli poslední finální úpravy.

BMW iX3

BMW iX3 bude mít pátou generaci technologie elektrického pohonu BMW eDrive, jejíž součástí je například elektromotor s výkonovou elektronikou a převodovkou integrovanou do jednoho celku. Toto řešení vzhledem k poskytovanému výkonu významným způsobem snižuje objem a hmotnost celku a současně přináší větší míru flexibility pro instalaci nových komponentů elektrického pohonu do různých typů vozidel. Součástí páté generace elektrického pohonu jsou také nové vysokonapěťové baterie a podle cyklu WLTP činí předběžný dojezd BMW iX3 přibližně 440 kilometrů. Jde o první aplikaci této generace technologie BMW eDrive, jež se v roce 2021 představí také v BMW i4 a BMW iNEXT.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze