Čeká Teslu nejlepší kvartál vůbec? Vstup Modelu 3 do Evropy je stále blíž

3
Čeká Teslu nejlepší kvartál vůbec? Vstup Modelu 3 do Evropy je stále blíž
  • Výnosy z prodeje aut za poslední čtvrtletí představovaly 6,3 miliardy dolarů
  • 371 milionů dolarů přineslo nabíjení
  • Čísla s příchodem Tesly Model 3 na evropský trh porostou

V prvním kvartále letošního roku bude Tesla Model 3 pomalu přicházet na evropské trhy, a to včetně České republiky. Půjde tedy o zásadní kvartální období americké automobilky, které by podle odhadů analytiků mělo být jedno z jejích vůbec nejlepších.

Tesla Model 3

Jelikož náklady na výrobní proces Modelu 3 stále klesají, je důležité, abychom výrobní trend udrželi a posléze mohli pokračovat směrem k větší finanční dostupnosti Modelu 3, a to při zachování ziskovosti,“ psalo se v dopise, který koloval v automobilce Tesla.

Zdá se, že Tesla pomalu, ale jistě vychytává různé problémy u výroby Modelu 3. Na svůj kus čeká spoustu zákazníků už od roku 2016, kdy museli zaplatit zálohu ve výši jednoho tisíce dolarů (22 400 Kč). Od té doby Tesla dodání svého nejdostupnějšího modelu jen posouvala.

Výnosy za poslední čtvrtletí minulého roku představovaly z prodeje vozů 6,3 miliardy dolarů a z prodeje energie 371 milionů dolarů. Obě částky by se s příchodem Tesly Model 3 na evropský trh měly výrazně zvedat. Jednak je o Model 3 velký zájem a jednak v ceně auta není zahrnuté bezplatné nabíjení na Superchargerech. Vypadá to, že letos se ve spojení s americkou automobilkou můžeme těšit na samé dobré zprávy.

Technické parametry Tesla Model 3 Long Range (E5)

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon258 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie75 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 614 km
Cena od1 228 990 Kč
Diskuze ke článku
Lukáš Košík
"bude Tesla Model 3 pomalu přicházet na evropské trhy, a to včetně České republiky"
Jak jste přišli na to, že bude přicházet na český trh?
Pavel
Čísla nepotvrdily představy, akcie dál padají. Doufejme, že výpadky z prodeje v us nahradí evropa a poptávka bude dost silná.. Podpora elektromobility je slabá nebo žádná, kromě Norska a to taky je dost velká překážka.. A v této ceně nebo i levněji se dá pořídit leaf nebo kona. Taky ještě nejsou české ceny..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze