Tesla ruší referenční program. Je příliš nákladný, napsal Elon Musk na Twitteru

5
Tesla ruší referenční program. Je příliš nákladný, napsal Elon Musk na Twitteru
Fotografie: Tesla
  • Už nějaký ten pátek k nové Tesle nedostanete možnost nabíjet na Superchargerech zdarma
  • Cestou bylo doporučit Tesle několik zákazníků a Tesla vám nabíjení zdarma aktivovala
  • I s tím je však konec, a to především z důvodu velké poptávky po Tesle Model 3

Tesla je známá tím, že má pro své zákazníky různé věrnostní programy. Asi tím nejzajímavějším byl ten, že pokud jste Tesle doporučili několik zákazníků, kteří si koupili vlastní Teslu, tak jste dostali nabíjení na Superchargerech zdarma. Jenže nabíjení něco stojí, a tak se dalo předpokládat, že i tento benefit brzy skončí.


Elon Musk na svém Twitteru oznámil, že jde o příliš nákladnou záležitost a Tesla se k této nabídce postaví jinak. Už v minulosti Tesla přestala nabízet nabíjení zdarma všem novým zákazníkům o její elektromobil. Nejnovější přírůstek do rodiny, Tesla Model 3, nabíjení zdarma také nemá. A právě velký zájem o Model 3 Teslu donutil zrušit i referenční program.

Je to jen další krok k tomu, že budeme muset za nabíjení elektromobilů platit velké částky? Těžko říci, ale je jasné, že nabíjení zdarma nemohlo vydržet celou věčnost, podobně jako další zajímavé nabídky od Tesly. Otázkou je, jak se k situaci, kdy elektromobilů i na českých silnicích znatelně přibývá, postaví elektrárenské společnosti.

Diskuze ke článku
Pavel
Každopádně 5kč za kwh je dobrá cena. U čezu se platí 9kč za minutu a většina těch nabíječek ani 50kw nedá. Tomu se říká podpora elektromobility.
Jan
A za tři roky bude po baterkách...
Petr
Nějak nechápu, proč bych si měl DNES pořídit elektromobil. Je 2 x dražší, na 100 km potřebuje 20 kw * 8 korun = 1,6 Kč/ km, to je stejné jako DNES jezdit na naftu. Navíc mám s elektrikou poloviční dojezd, setinu čerpacích stanic a desetkrát delší čerpání energie. Po 10 ti letech investice do baterky +- 200 000 Kč nebo poloviční dojezd. 200 000 Kč do opravy starého auta dneska nikdo nedá a koupí raději jiný vůz.
Kupovat elektroauta nás ale brzy donutí ÚNIE. Podaří se to díky zdražení nafty (benzínu) a zdražení spalovacích aut, které se chystá díky EU a jejich limitům CO2. Ty výrobcům stanovují čím dál větší poplatky za vypouštění CO2 a ten poplatek se odrazí i v novém "spalovacím" autě.
Kupte si nafťák a nebo benzíňák a užívejte dokud to jde, brzy nám to skončí. Myslel jsem si dlouho, že jezdit na elektriku je blbost, ale zjišťuji, že postupně nás k tomu donutí a nic s tím nenaděláme. Svoboda pohybu bude draze zaplacena. Omlouvám se tímto ekologům, že jsem na ně v příspěvku vůbec nemyslel, ale protože často škoděj víc lidem než pomáhají přírodě tak v tomto ohledu nemám výčitky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze