Evropské Superchargery nabízejí díky aktualizaci výkon 150 kW

Evropské Superchargery nabízejí díky aktualizaci výkon 150 kW
Fotografie: Tesla
  • Výkon se zvyšuje ze 120 kW
  • Tento výkon nabízí přes 400 Superchargerů po celé Evropě
  • Dočkáme se i Superchargeru V3

Tesla začíná pracovat na zlepšení služeb poskytovaných v Evropě. V rámci toho navýšila výkon přibližně 400 nabíjecích stanic po celé Evropě, které zvládnou nabíjet výkonem 150 kW.

Tesla Supercharger

Není to tak dávno, co Tesla představila novinku v podobě Superchargeru V3, který dokáže nabíjet Modely 3 až 250 kW a novější Modely S a Modely X až 200 kW. Instalace novinky však bude probíhat pozvolna, a proto valná většina řidičů prozatím využívá předchozí generaci Supechrageru.

Proto se Tesla podívala na zoubek i staší generaci a zjistila, že více energie lze vytáhnout i z ní. Tesla zpočátku hovořila o tom, že u Superchargeru V2 bude výkon navýšen ze 120 na 145 kW, ovšem poté, co začala provádět aktualizace dobíjecích stanic v USA, řidiči začali hlásit, že se dostali až na 150 kW.


Nyní zamířila stejná aktualizace i do Evropy, Českou republiku nevyjímaje. Evropští majitelé vozů Tesla tak okamžitě získali přes 400 míst, kde mohou svůj vůz nabíjet vyšší rychlostí. Tesla samozřejmě plánuje do Evropy přinést i Superchargery V3, ale v tomto případě musíme být trpěliví.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze