Tesla zveřejnila dodávky vozidel za třetí čtvrtletí, čísla rostou

Tesla zveřejnila dodávky vozidel za třetí čtvrtletí, čísla rostou
Fotografie: Tesla
  • Tesle se podařilo po dvou čtvrtletích poklesu za sebou vyrobit a dodat více vozů
  • Kompletní finanční čísla dostaneme 23. října, před tím nás však čeká premiéra Robotaxi

Tesla jako obvykle ve strohé tiskové zprávě oznámila, že ve třetím čtvrtletí letošního roku vyrobila necelých 470 tisíc vozidel a dodala jich cca 463 tisíc. The Verge pak dodává, že po dvou čtvrtletích poklesech za sebou jsou prodeje vozů Tesla opět konečně na vzestupu. Doplňme, že ve druhém čtvrtletí Tesla vyrobila 410 831 vozů, tedy téměř o 60 tisíc vozů méně.


Tesla během tříměsíčního období, které končilo posledním dnem září, vyrobila konkrétně 469 796 vozů, což je o 9,1 procenta více než ve třetím čtvrtletí minulého roku. Elon Musk, jenž si pro sebe letos řekl o balíček odměn v hodnotě 1,33 bilionu korun, tak může být evidentně alespoň prozatím spokojený. Některá zahraniční média však připomínají ambiciózní cíl mladé americké automobilky, jež chtěla letos dodat zákazníkům 2 miliony vozů. K tomu by potřebovala v aktuálně probíhajícím posledním čtvrtletí letošního roku dodat cca 515 tisíc vozů, což je i vzhledem k aktuální situaci v odvětví automobilového průmyslu velká výzva.

Vůz Výroba Dodávky
Model 3/Y 443 668 439 975
Ostatní vozy 26 128 22 915
Celkově 469 796 462 890

Kompletní finanční výsledky za druhé čtvrtletí roku 2024 pak Tesla zveřejní po uzavření trhu v úterý 23. října. Připomeňme však, že nás ještě před tím čeká významná akce plánovaná na 10. října, kdy by se mělo představit Robotaxi, od nějž si jistě hodně slibuje nejen Elon Musk, ale zejména akcionáři firmy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze