Tesla rozesílá pozvánky na akci „We, Robot“, kde představí Robotaxi

6
Tesla rozesílá pozvánky na akci „We, Robot“, kde představí Robotaxi
Fotografie: Tesla
  • Tesla začíná rozesílat pozvánky na představení Robotaxi
  • Proběhne 10. října a akce se bude jmenovat „We, Robot“
  • Největší otázkou je, jaký hardware bude na voze použit

O Tesla Roboraxi se mluví dlouho a odhalení mělo proběhnout letos v říjnu. Tesla ale termín odhalení nakonec posunula na 10. října, což už se také blíží. Tentokrát se zdá, že odhalení skutečně proběhne, protože podle webu Electrek.co Tesla už začala rozesílat pozvánky na akci s názvem „We, Robot“, která má dle textu odhalit budoucnost autonomie.

Nějaké náznaky, jak by Robotaxi mělo vypadat už máme, například podle špionážních fotek, o kterých jsme také psali. Důležitý ovšem bude použitý hardware, protože vyvstávají otázky, zda skutečně může plně autonomní vůz fungovat pouze s kamerami, jak to je u současných vozů značky Tesla. Robotaxi ovšem nemá mít volant ani pedály, takže bude opravdu odkázané na plně autonomní jízdu.


Elon Musk sice dlouhodobě tvrdí, že k plně autonomní jízdě stačí kamery, protože člověk se také orientuje pouze zrakem, ale zkušenosti ukazují, že v případě autonomního řízení budou nejspíše potřeba i jiné technologie (například Lidar) které obraz z kamer doplní dalšími údaji. Zejména při snížené viditelnosti jsou takové doplňující informace klíčové. Rádi si ale přečteme v komentářích, jak to vidíte vy. Jaké technologie očekáváte u Tesla Robotaxi? Vystačí si jen s kamerami, nebo bude potřebovat i něco navíc?

Diskuze ke článku
Michal Vaner
Michal Vaner
No ona není pravda ani to, že člověk k řízení používá jen zrak. Sluch taky a cit (drncání, akcelerace). A v noci bych nějakou formu nočního vidění taky neodmítl.

Ale chápu, že kamery jsou levné.
Stanislav Vondraš
Stanislav Vondraš
Naposledy upraveno: 27. 9. 09:17
Že by okopírovali v Tesle Václava Krále, který toto navrhl před 20 lety?
Nejde vložit odkaz. Hledejte AUTA KRÁLŮ – designérská výstava
Martin Lacina
Martin Lacina
No mozna ve slunne Kalifornii jim to nejak funguje, ale moje Tesla hlasi jakmile jen trochu zaprsi, ze nektera nebo vice kamer je spinavych nebo blokovanych.

Ne nevystaci si s nimi.
Lidsky zrak je umisten kus za sklem (a nikoli na nem prilepen), a navic hlava se nam neustale pohupuje a mame moznost ji i nekam cilene naklonit, takze i kdyz se vam do zorneho pole dostane nejaky ptaci trus nebo sejmete velkeho chrobaka, ktereho vam sterace rozmatlaji po skle, stale jste schopni videt natolik aby jste auto uridili.

Ty kamery nalepene na sklo nebudou mit nikdy takovy vyhled jako lidska hlava. Nemluve o trojrozmernem videni.
Josef L
Josef L
Blbnou jim stěrače a tempomat a chtějí dělat autonomní auto, svět se zbláznil.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze