Tesla ztratila důležitého člověka. Jde Volkswagenu pomoci s elektromobily

Tesla ztratila důležitého člověka. Jde Volkswagenu pomoci s elektromobily
  • Z Tesly odchází programový manažer pro Model X a Model S
  • Ve Volkswagenu bude mít na starost platformu MEB pro elektromobily

K Tesle často přecházeli vysoce postavení zaměstnanci z různých automobilek, často díky téměř startupovému prostředí. Nyní se ale karta obrátila a od Tesly naopak odchází její programový manažer do zaběhlého koncernu Volkswagen. Matthew Renna byl programovým manažerem pro Model S a Model X, teď se bude zabývat platformou MEB. Ta bude sloužit celému koncernu Volkswagen Group pro celou řadu elektromobilů od modelů I.D. až po elektrickou Škodu Vision E.

Platforma Volkswagen MEB
Platforma MEB

Matt Renna bude nyní viceprezidentem Volkswagenu pro Severní Ameriku a jeho práce bude především starost o finanční část, kvalitu, risk management a spuštění výroby elektrické platformy MEB. Ředitel Volkswagenu pro Severní Ameriku se nechal slyšet, že Matta přetáhli především proto, aby si upevnili svou pozici na trhu v oblasti elektromobility. V Tesle začal pan Renna pracovat v roce 2013 a pomalu přebíral v programu výroby Modelu X a S více a více zodpovědnosti.

Nevíme, jak moc silnou pozici na trhu v oblasti elektromobility Volkswagen má. Co se týče elektromobilů, automobilka zatím vyrábí pouze model e-up! a e-Golf. Představila sice celou řadu velmi zajímavých konceptů jako VIZZION I.D. nebo CROZZ I.D., ty jsou ale zatím pouze okrasou autosalonů a přijít by měly kolem roku 2020.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze