Tesla zlevnila předplatné Full Self-Driving o 50 %

Tesla zlevnila předplatné Full Self-Driving o 50 %
Fotografie: Tesla
  • Cena je nyní konkurenceschopná
  • Sleva je jen pro měsíční poplatek, nikoliv pro nákup technologie

Tesla udělala podle insideevs.com krok, který by mohl změnit dynamiku trhu s autonomními systémy. Snížila ceny za předplatné Full Self-Driving (FSD) o 50 %.

Po dvoutýdenním bezplatném testovacím období pro majitele vozidel Tesla přišlo snížení cen za předplatné FSD jako příjemné překvapení. Majitelé vozidel Tesla měli možnost využívat funkce FSD zdarma, a to včetně vlastností, jako je navigace na dálnici, automatické měnění pruhů a parkování. Reakce na tuto nabídku byly smíšené, ale mnozí majitelé ocenili možnost vyzkoušet si pokročilé funkce.

Klíčovou roli ve změně cen hraje interakce Elona Muska, CEO Tesly, s komunitou uživatelů na sociálních médiích. Musk reagoval na zpětnou vazbu od uživatelů a zdůraznil důležitost snížení cen FSD, aby byly tyto technologie dostupnější pro širší veřejnost. Tato změna byla do značné míry inspirována jedním z příspěvků uživatele, který Muskovi upřímně vysvětlil, jakou hodnotu mají snížené ceny pro zákazníky.

Snížení cen FSD o 50 % znamená, že měsíční poplatek za předplatné klesl z 199 USD (cca 4 735 Kč) na 99 USD (cca 2 355 Kč). I když se jedná o výraznou slevu, stále platí, že přímý nákup FSD stojí 12 000 USD (cca 285 600 Kč). Tato nová cenová struktura znamená, že nabídka Tesla je nyní konkurenceschopnější.

Například systém Super Cruise od GM stojí při nákupu 2 200 USD (cca 52 360 Kč) včetně tříletého předplatného. Ford BlueCruise nabízí několik cenových možností, včetně měsíčního předplatného za 75 USD (cca 1 785 Kč), ročního za 800 USD (cca 19 000 Kč) a tříletého za 2 100 USD (cca 50 000 Kč). Je nicméně důležité si uvědomit, že systémy jako Super Cruise a BlueCruise jsou omezeny na dálnice a vyžadují ruku na volantu. Naopak systém Tesly FSD je schopen fungovat i v městských ulicích a nabízí širší spektrum použití.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze