Čeští zákazníci mohou nově kupovat Teslu Model Y s dojezdem 600 km a zadním pohonem

5
Čeští zákazníci mohou nově kupovat Teslu Model Y s dojezdem 600 km a zadním pohonem
Fotografie: Tesla Motors
  • Spotřeba dle WLTP činí 14,9 kWh na 100 km
  • Jedná se o verzi s nejdelším dojezdem v rámci řady Y
  • Základní cena na českém trhu činí 1 189 900 Kč

V rámci evropského trhu se nově do nabídky dostává Tesla Model Y s dojezdem 600 km. Označení Long Range je samo o sobě dost vypovídající a novinka disponuje pohonem zadních kol. Produkce Tesly Model Y Long Range bude probíhat v továrně Gigafactory Berlín-Brandenburg. Ve standardní výbavě najdeme samozřejmě tepelné čerpadlo a nízkoodporové pneumatiky. To vše maximalizuje účinnost až k hodnotě 14,9 kWh/100 km a současně stanovuje nové měřítko nákladů na jeden ujetý kilometr u elektrických SUV. Řidič si může prostřednictvím aplikace Tesla předehřát nebo klimatizovat svůj elektromobil. Nechybí audiosystém studiové kvality spárovaný se streamovacími aplikacemi. Jakmile je nastavena teplota v kabině a spustí se přehrávání seznamu oblíbených skladeb, integrovaný plánovač tras automaticky ukáže, kde a na jak dlouho je třeba nabíjet, aby se řidiči mohli rychle a bez obav dostat do cíle.

Stejně jako všechny elektromobily Tesla, i tento vůz má přístup k síti nabíjecích stanic Tesla Supercharger. Největší a nejspolehlivější síť pro ultrarychlé nabíjení na světě tak poskytne energii pro verzi, která nabídne nejdelší dojezd z celé modelové řady Y. Pro domácí nabíjení mají zákazníci možnost pořídit si domácí nabíječku Tesla Wall Connector. Tesla Model Y je navíc světově hodně oblíbené elektrické SUV a dá se předpokládat, že verze Long Range s jedním elektromotorem dále posílí prodeje. A kolik si vlastně kalifornská automobilka za novou Teslu naúčtuje? Při pohledu do českého konfigurátoru je k vidění částka 1 189 900 Kč vč. DPH.

Technické parametry Tesla Model Y Long Range 2WD

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 750 × 1 921 × 1 624 mm, 2 003 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon324 kW, 441 koní, točivý moment: 493 Nm
Baterie78,1 kWh (75 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,9 kWh / 100 km, dojezd: 600 km
Cena od1 284 900 Kč
Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Za mě milý krok ku zákazníkům.
Marek M.
Marek M.
Já tam vidím cenu 1,215 mil. za tu obyčejnou bílou barvu a bez Enhanced Autopilot (I když to je asi k ničemu). Pokud by člověk chtěl tu červenou, což je asi jediná hezká barva z toho bídného výběru, tak je to 1,281 a bílý interiér (pořád koženka), tak pak je to 1,313 mil.
Dini Dini
Dini Dini
Zajímal by mě skutečný rozdíl v dojezdu od awd verze, protoze mam dojem ze u Modelu 3 byl překvapivě úplně minimální.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze