Tesla otevřela své nabíjecí stanice v České republice pro všechny uživatele

Tesla otevřela své nabíjecí stanice v České republice pro všechny uživatele
Fotografie: Tesla
  • Pro nabíjení na Superchargerech vám stačí aplikace
  • Jedna kWh vás vyjde na 13,5 až 15 Kč
  • Paušálním poplatkem lze ceny snížit

Společnost Tesla opět udělala krok směrem k širší elektrifikaci vozového parku. Tentokrát se zaměřila na Českou republiku, kde otevřela své nabíjecí stanice Supercharger i pro uživatele elektromobilů vybavených nabíjecím portem CCS. V některých evropských zemích jsou Superchargery Tesly otevřené pro všechny elektromobily už delší dobu.

Podoba aplikace Tesla umožňující nabití jiných elektromobilů v Česku

Tesla v Česku provozuje pouze 7 nabíjecích lokalit Supercharger, navíc v polovině případů staršího typu v2 s omezeným výkonem a pro české elektromobilisty tak toto otevření není zásadní, nicméně jako záložní nabíjecí místo je to vítaný přídavek. Navíc Tesla nabízí nižší ceny, než ČEZ a PRE a je mírně dražší, než E.ON. Všechny lokality Tesla Supercharger naleznete přehledně v naší mapě nabíjecích stanic.

Tesla Superchargery v Česku
Tesla má v Česku jen sedm stanic

Otevření nabíjecích stanic pro uživatele dalších elektromobilů je strategickým krokem, který umožňuje společnosti získat nové zákazníky a poskytnout jim přístup k rychlé nabíjecí infrastruktuře. Aby uživatelé elektromobilů s nabíjecím portem CCS mohli využívat nabíjecí stanice Tesla, musí si nainstalovat aplikaci Tesla, která umožňuje aktivaci nabíjení a platbu za služby. Umožňuje také uživatelům jednoduše lokalizovat nejbližší nabíjecí stanici Tesla Supercharger. Ceny jsou nastaveny dle denní doby a pohybují se obvykle mezi 13 Kč a 15 Kč a odebranou kWh. Uživatel má nicméně možnost si zaplacením měsíčního poplatku ve výši 260 Kč tyto ceny snížit na 10 - 12 Kč, to se ale vyplatí pouze v případě, že byste chtěli Superchargery využívat častěji.

Diskuze ke článku
den
den
Bylo by dobre kdyby otevreli vic stanic. Oni umeji je stavet levne. A take na tom vydelavat. To by snad rozhybalo konkurenci. A donutilo by mit levnejsi ceny.
Robert Košťál
Robert Košťál
Hm, doufám že je to fake news. Pokud ne, tak to pro uživatele vozu Tesla není vůbec dobrá zpráva.
Roman P
Roman P
To snad ne... než něco tak nesmyslného vymysleli, měli se především zaměřit na posílení té stávající infrastruktury... stačí se podívat na přetížený Vestec, Brno, Humpolec...Ve Vestci je fronta 3-4 aut úplně běžná...jestli tam teď bude stát něco co navíc zablokuje 2 místa, to bude fakt pecka...je. doufám, že na to ten někdo nebude mít jaksi ko**e...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze