Mrazy v Chicagu odrovnaly tamní Superchargery. Mnoho Tesel tak skončilo na odtahovce

1
Mrazy v Chicagu odrovnaly tamní Superchargery. Mnoho Tesel tak skončilo na odtahovce
Fotografie: Ondřej Hunčovský, fDrive.cz
  • Zatím není známa přesná příčina problému
  • Někteří majitelé Tesel nevyužívají tepelnou přípravu baterie
  • Mnoho aut tak skončilo na odtahovce

V posledních dnech se v americkém Chicagu dějí nevídané věci. Spousta majitelů vozidel Tesla totiž skončila na odtahovce kvůli nefunkčním Superchargerům. Informuje o tom electrek.co, přičemž důvodem je extrémní vlna mrazů. Ty opakovaně dosáhly až -29 °C, ovšem neví se, co přesně stojí za tím, že zima vyřazuje z provozu jeden Supercharger za druhým. Často se stalo, že řidič k jednomu z nich dojel, započal nabíjení a rázem bylo po všem. Spousta řidičů přitom dojela k nabíječce s baterií na hranici 5 %, což je v tomto počasí poměrně riskantní.

Tepelná příprava baterie před nabíjením je totiž nesmírně důležitá a v teplotách hluboko pod bodem mrazu si i proces vezme několik procent z její kapacity. Otázkou je, zda teploty okolo -29 °C zvládají samotné Superchargery. Tesla se k záležitosti zatím nevyjádřila, a tak je dost možné, že technický problém bude na straně výrobce.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Jak to že není známá příčina problémů? Jednoznačně je příčinou zima, tedy teploty hluboko pod nulou - dokud nemrzlo, tak problémy nebyly 😜 (sarkasm)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze