Tesla v budoucnu dovolí řidiči zvolit si cestu pro větší využití autopilota

Tesla v budoucnu dovolí řidiči zvolit si cestu pro větší využití autopilota
Fotografie: Tesla Motors
  • Po aktualizaci V10 by se autopilot mohl dočkat dalšího zlepšení
  • S návrhem souhlasí i Elon Musk
  • Kolem této funkce je stále spoustu kontroverzí

Tesly autopilot si o pozornost říká, jak v pozitivním světle, jakožto průkopník autonomního řízení, tak i v tom negativním, a to kvůli zneužívaní funkce majiteli. Značka se nadále snaží naslouchat zákazníkům a v poslední diskuzi se objevila myšlenka, že by řidič měl mít možnost zvolit si, jakou cestou se autopilot vydá.

Elon Tweet

Vše začalo tím, že známý podnikatel a pionýr v průmyslu gamifikace Yu-Kai Chou napsal tweet o jeho Tesle Model 3 a nazval ji „nejlepší koupí svého života“ a také, jak každý den přichází na to, že se mu líbí, čím dál víc a usnadňuje mu život. Elon Musk na to odpověděl: „Nějaké požadavky na budoucí aktualizace?“ A tím vyzval i své sledující k zapojení se s návrhy. Nejvíce se mu zalíbila odpověď od @jesterpb, ve které píše: „Dovolte nám zvolit si cestu na základě většího využití autopilota, nejen tu nejkratší.“ Elon na to pak krátce odpověděl slovy „Souhlasím“.

Je totiž pravda, že pokud využíváte systém autopilota, tak v jeho výchozím nastavení je, že zvolí nejkratší a nejefektivnější cestu. Nicméně podle výše ukázaného tweetu zákazníkům nevadí strávit třeba o 15 minut navíc na silnici, jen aby mohli využít více z této funkce. To následně potvrdili i další uživatelé v odpovědích.

Kolem autopilota se aktuálně děje spousta věcí. Odstartovala to videa objevující se na sociálních sítích, kde si řidiči klidně dovolí za jízdy spát a k volantu připevní nějaký objekt, aby na něj nemuseli co pár okamžiků dávat ruce. Další problematikou je nová funkce z velké aktualizace V10 s názvem Smart Summon, která vůz automaticky připarkuje, pokud jste v dostatečné blízkosti. V posledních dnech jsme tak opět mohli vidět několik videí, kde se Tesla vybourala do sloupu garáže, najížděla na patníky a párkrát se i těsně vyhnula srážce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze