Tesla už kvůli evropskému Modelu 3 osazuje české Superchargery konektorem CCS

6
Tesla už kvůli evropskému Modelu 3 osazuje české Superchargery konektorem CCS
  • Tesla v Evropě osazuje své nabíjecí stanice Supercharger konektorem CCS Combo
  • Konektor používá evropská verze Tesly Modelu 3, která se nedávno začala prodávat
  • Prvním takto vybaveným Superchargerem ve Východní Evropě je ten ve Vestci u Prahy

Tesla nedávno zahájila dodávky svého stěžejního Modelu 3 i na evropský trh a přizpůsobuje pro něj i síť svých rychlých nabíjecích stanic. Tesla totiž ustoupila a Model 3 již používá pro rychlonabíjení jednotný standardní konektor CCS Combo, jako to dělají všichni ostatní výrobci elektromobilů mimo Nissan. To znamená, že Model 3 tak konečně bude možné nabíjet rychle i mimo síť Superchargerů bez nepohodlných adaptérů.

Zahájení prodejů Modelu 3 v Evropě doplňuje souběžná instalace nové verze Superchargerů speciálně právě pro Model 3. Kromě standardního kabelu pro Tesly nově u téže stojanu nalezneme také kabel s konektorem CCS Combo právě pro Teslu Model 3. Takto vybavené Superchargery jsou označeny nápisem „TESLA MODEL 3 PRIORITY“. Zde stojí za to podotknout, že na každém nabíjecím stanovišti je většinou pouze zhruba polovina takto vybavených stojanů. Zbytek má pouze jeden kabel a je určen pro ostatní vozy Tesla.

Ačkoliv čeští zájemci o Teslu Model 3 musí i po třech letech čekat a nevědí, kdy jim auto dorazí, Tesla po úpravě svých nabíjecích stanic v Západní Evropě nainstalovala minulý měsíc upravený Supercharger i v našem regionu. Nejdříve se tak stalo ve Vestci u Prahy (podívejte se na naši mapu nabíjecích stanic), kde jsou čtyři takto vybavené stojany. Další lokality v Česku a na Slovensku následují v tomto měsíci.

Nabíjení je u Tesly Model 3 za poplatek i na Superchargerech. Tesla bezplatné nabíjení u všech svých nově prodávaných aut zrušila. Konkurenční elektromobily se ze Superchargeru bohužel nabít nemohou, i když mají stejný konektor. Pro nabíjení je totiž potřeba vlastnictví Tesly s Tesla účtem.

Nejlepší elektromobil? Projeli jsme se Teslou Modelem 3

Technické parametry Tesla Model 3 Long Range (E5)

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon258 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie75 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 614 km
Cena od1 228 990 Kč
Diskuze ke článku
Matej
Na Slovensku boli obidva Superchargery prerobene na CCS 27.2.2019
VB
jsem u hranic a ve Wernberg-Koblitz je 6 stojanu,z toho 4 CCS cau
Matouš
V Olomouci je všech 8 stojanů upraveno již minimálně 14 dní. V Humpolci už také, jen jestli si dobře pamatuji tak 4 z 6 stojanů.
Grom51
Muzete mi rict, kde a jak si mohu Model 3 objednat v cesku ? aby to bylo CZK a s DPH ? jako porad nikde nic .. a musel bych nekam do zahranici.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze