Tesla už brzy začne stavět nejnovější Gigafactory v Mexiku

Tesla už brzy začne stavět nejnovější Gigafactory v Mexiku
Fotografie: Tesla
  • Samuel García, guvernér státu Nuevo León, prohlásil, že Tesla již brzy položí základní stavební kámen nové továrny
  • Gigafactory Mexico bude stát u více než milionového města Monterrey v severovýchodní části země

Milenio.com informoval o tom, že guvernér státu Nuevo León Samuel García oznámil, že místní úřady schválily všechny dokumenty, což znamená, že Tesla pravděpodobně velmi brzy zahájí výstavbu Gigafactory Mexico.


Jak informuje insideevs.com, Gigafactory Mexico bude stát u více než milionového města Monterrey v severovýchodní části země. O tom, že se o Gigafactory Mexico jedná, jsme vás přitom informovali už v březnu, když se do věci vložil mexický prezident Andrés Manuel López Obrador, jenž také oznámil, že Tesla si pro svůj připravovaný výrobní závod vybrala právě stát Nuevo León, který mimochodem hraničí s americkým Texasem, kde už jedna Gigafactory stojí.

Musk následně uvedl, že se v Mexiku bude vyrábět nová generace vozidla, čímž narážel na základní elektromobil Tesla, o kterém se již dlouho spekuluje. Můžeme naťuknout, že by mohl stát dokonce ještě méně než 650 tisíc korun, vycházet z oblíbeného Modelu Y a nabídnout dojezd až 400 km.

Guvernér státu Nuevo León Samuel García pak nedávno ve spojitosti s novou továrnou uvedl: „Z informací, které máme, vyplývá, že právě teď jsou již v závěrečné fázi návrhu nového vozu, nového modelu, který bude, pokud víme, nejlepším elektrickým a ekonomickým vozem na světě, bude to hit.

Zatím nemáme datum, kdy to bude, ale dobrou zprávou je, že všechna povolení, ekologická, energetická, vodní, všechno už je v procesu,“ řekl García. „Takže každou chvíli jim oznámíme, že se pokládá základní kámen,“ dodal. To jsou pro Elona Muska, který aktuálně prožívá krušné chvíle s Twitterem, jistě pozitivní slova. Dodejme, že pro nás nejbližší Gigafactory se nachází v Berlíně a členové Tesla Owners Club Czech Republic mají možnost na její návštěvu. Prohlédnout si ji můžete ale i v našem videu níže.

Podívejte se, jak to vypadá v berlínské Gigafactory Tesly

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze