Cenově dostupná Tesla by měla stát jen 650 tisíc korun, přitom mít až 400km dojezd

7
Cenově dostupná Tesla by měla stát jen 650 tisíc korun, přitom mít až 400km dojezd
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Tesla podle všeho plánuje vyrábět 4 miliony kusů ročně
  • Nejlevnější vůz amerického výrobce by mohl stát dokonce ještě méně než 650 tisíc korun
  • Vycházet bude z Modelu Y

Pokud čekáte na dlouho slibovaný cenově dostupný elektromobil Tesla, mohly by vás zaujmout nejnovější zprávy 36kr.com. Podle tamních informací totiž výrobce tomuto vozu, který by měl vycházet z Modelu Y, nasadí skutečně lákavou cenu.

Cenově dostupná Tesla by se v přepočtu mohla pohybovat na ceně zhruba 650 tisíc korun nebo dokonce ještě méně (tedy 25 tisíc amerických dolarů či méně) s připočtením českého DPH, což by odpovídalo současnému nacenění Tesel při srovnání cen na českých a amerických stránkách výrobce. I s takto přívětivou cenou by však měla mít podle všeho dojezd minimálně 400 kilometrů na jedno nabití, což by byla fantastická hodnota. Ročně je pak v plánu vyprodukovat 4 miliony těchto vozů, přičemž polovina by měla být vyrobena v Mexiku, milion v berlínské Gigafactory a zbývající milion v Číně.

Menší provedení Modelu Y bude podle všeho Tesla chtít cílit především na trhy mimo USA, američtí zákazníci by údajně o tento vůz neměli příliš velký zájem. Pokud se Muskovi skutečně povede tento „majstrštyk“ a představí takto levný elektromobil s výtečným dojezdem, bude se jednat o další revoluční moment v historii společnosti Tesla, ale i elektromobility jako takové.