Tesla Semi rozšíří flotilu Alzy. E-shop si objednal hned čtyři kusy

Tesla Semi rozšíří flotilu Alzy. E-shop si objednal hned čtyři kusy
Fotografie: Tesla
  • Alza.cz chce postupně svoji flotilu automobilů nahrazovat elektromobily
  • Tesla Semi bude sloužit skladům na Slovensku, Maďarsku a dalších skladech v Evropě
  • Podle slov Elona Muska by měla Alza ušetřit zhruba 20 procent nákladů oproti naftovým kamionům

Největší tuzemský internetový prodejce Alza.cz pomalu přechází na elektromobily. Všimnout jste si toho mohli nejen díky tomu, že Alza.cz začala prodávat elektrické boardy, tříkolky a samozřejmě také auta v čele s BMW i3s, Volkswagenem e-Golf i Teslou. A právě u Tesly dnes zůstaneme.

Tesla Semi

Pro rozvoz zboží zákazníkům Alza.cz využívá dodávku Voltia a postupně chce v příštích letech flotilu svých automobilů nahrazovat elektromobily. Že to Alza myslí vážně dokazuje fakt, že si společnost objednala čtyři Tesly Semi.

Elektrické kamiony od Tesly budou sloužit skladům na Slovensku, v Maďarsku a dalších skladech v Evropě. Pokud bude platit to, co říkal Elon Musk, tak by Alza.cz měla jít s náklady zhruba o dvacet procent dolů oproti naftovým kamionům. Jakmile bude mít své tahače Alza v provozu, budeme zjišťovat, zda tomu tak skutečně je.

Nyní je více otázek než odpovědí, jako například kde bude Alza.cz své kamiony nabíjet. Jistě víte, že Semi se bude nabíjet přes Megacharger. Tesla chce tyto nabíjecí stanice stavět a minimálně za mořem chce spolupracovat s firmami, které si Teslu Semi objednali ve více kusech, aby to pro ně mělo co největší užitek.

Tak jako tak můžeme být rádi, že Tesla Semi nebude tabu ani pro Českou republiku, respektive společnost, která v České republice sídlí. Zda se k Alze přidá i nějaká další společnost je otázkou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze