Tesla příští měsíc zdraží systém Full Self Driving

1
Tesla příští měsíc zdraží systém Full Self Driving
  • S informací přišel samotný Elon Musk, jak jinak než na svém Twitteru
  • Cena se zvedne z aktuálních šesti tisíc dolarů na sedm tisíc
  • Celkově půjde o zdražení okolo 23 tisíc Kč

Autonomní řízení je velké téma, o kterém rád mluví i Elon Musk. Však si jistě pamatujete, jak odvážný název Tesla dala svým systémům, které za vás zvládly cestovat například na dálnici. Ano, myslím výraz Autopilot. Ačkoli v těchto technologiích je Tesla daleko, tak nazývat je Autopilotem bylo a stále je velmi odvážné.

Autopilot

Elon Musk také na Twitteru zveřejnil informaci, že koncem měsíce Tesla zdraží o jeden tisíc dolarů (zhruba 23 tisíc korun) své modely, které budou vybavené Full Self Driving. Z původní ceny 6 tisíc dolarů se tedy finální částka zvedne na 7 tisíc. Navzdory svému jménu rozhodně nejde o technologii, která za vás zvládne řídit. I to je ale cílem Tesly a jednoho dne se takové technologie jistě dočkáme, ale nyní je stále brzy.

Nedávno Tesla uvolnila možnost, kdy si například na parkovišti můžete nechat vaši Teslu přijet k vám. Tento systém by měl fungovat poměrně dobře. Tesla se v těchto situacích pohybuje v nízkých rychlost a dnešní systémy jsou na takové úrovni, že by to vůz měl zvládnout. Na internetu však můžete najít případy, kdy se to tak úplně nepovedlo.


Tesla do budoucna plánuje automobily naučit zcela řídit a Elon Musk se netají tím, že by brzy rád nabídl modely od Tesly jako „robotaxi“. V praxi by se mělo jednat o situaci, kdy si můžete zvolit, zda ji necháte pracovat, konkrétně autonomně jezdit a provozovat taxi službu. Elon Musk na Twitteru sdělil, že tento systém by měl majiteli vydělat více peněz, než bude měsíční splátka za Teslu. Nejspíše i to bude jednoho dne běžný scénář, ale dle mého názoru jsme od toho stále opravdu daleko.

Diskuze ke článku
realista
Souhlasim, ze na skutecne pouzitelnou plne autonomni Teslu si jeste hooodne dlouho pockame.
Muskovo hlasky o zdrazeni tohoto systemu jsou prinejmensim komicke. Pripomina to porcovani prasete, ktere jste jeste ani neulovili.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze