Tesla představuje oficiální bezdrátovou nabíječku mobilních zařízení do Modelu 3

Tesla představuje oficiální bezdrátovou nabíječku mobilních zařízení do Modelu 3
  • Ta pasuje do středové konzole vozu a nabije až dvě zařízení najednou
  • Prozatím je určena jen pro zákazníky obývající Severní Ameriku
  • Její cena přesahuje 3 tisíce korun

Tesla uvedla na trh novou bezdrátovou nabíječku mobilních zařízení do Modelu 3 a nejedná se levnou záležitost, navíc je dostupná jen pro americké zákazníky. I přesto existují varianty, jak mobil v Modelu 3 bezdrátově nabíjet z cenově dostupného zařízení.

Pokud chcete v Modelu 3 od Tesly nabíjet svůj mobilní telefon, můžete k tomu využít kabel. Bezdrátová nabíječka není ve standardní výbavě, což je podle našeho názoru škoda, protože tuto technologii má dnes ve výbavě svých vozů každá větší automobilka – bez problému si můžeme telefon tímto způsobem dobíjet například i v Octavii. Nyní však Tesla přišla s možností, jak tento problém vyřešit.

V jejím oficiálním e-shopu se objevila bezdrátová nabíjecí podložka, která je určena pro vozy Tesla Model 3. Díky tomu budou i majitelé novějších telefonů s technologií bezdrátového nabíjení moci nabíjet své telefony rychle a pohodlně.

Tesla svou novinku popisuje takto: „Zachovejte si svůj telefon nabitý díky bezdrátové nabíječce pro Model 3 navržené Teslou. Bezdrátová nabíječka je vybavena přilnavým silikonovým povrchem, jednoduše se instaluje, nabízí dostatečný výkon pro nabíjení dvou telefonů zároveň a hodí se pro nabíjení zařízení jakékoliv velikosti. Pro rychlé a bezpečné nabíjení bez kabelů jen jednoduše položíte chytrý telefon s podporou bezdrátového nabíjení na podložku ve středové konzoli.“

Za podložku si Tesla účtuje 125 dolarů, tedy přibližně 3,5 tisíce korun s daní, a automobilka ji chce začít expedovat v příštích dvou až třech týdnech. Objednat si ji zatím mohou jen zákazníci ze Spojených států a Kanady. Zájemci ze zbytku světa se mohou podívat na některé nabídky z neoficiální produkce, kterých je na internetu celá řada.

Tesla Model 3 – test

Technické parametry Tesla Model 3 Standard Range Plus

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 745 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon208 kW, 283 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie60 kWh (57,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 430 km
Cena od1 028 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze