Tesla předala první vozy v Praze, byli jsme u toho

17
Tesla předala první vozy v Praze, byli jsme u toho
  • Ode dneška mohou zákazníci vyzvedávat své vozy Tesla v Praze
  • Během předání proběhne osobní zaškolení zákazníka specialistou
  • Zatím je možné v Česku objednávat jen Model S, Model X a Model 3

Dosud si zákazníci značky Tesla museli své vozy vyzvedávat v zahraničí, dnes, tedy 11. 3. 2020, ale začala Tesla oficiálně předávat vozy zákazníkům v showroomu ve Vysočanech, kde je i autorizovaný servis této značky. Čeští zákazníci si mohou objednávat Model S, Model X i Model 3, který je nejdostupnější a nejžádanější.

Tesla v Praze předávala první modely svým zákazníkům

Dnes si tedy první zákazníci přebírají své vozy Tesla v Praze. Zpravidla měli objednávku již delší dobu, ale jsou mezi nimi i tací, kteří si objednali běžnější verzi, která v době objednávky už byla na cestě lodí do Evropy, takže nemuseli čekat dlouho. Tak to měl například pan Miroslav Plíhal, jeden ze zákazníků, kteří dnes auto přebírali. „Objednával jsem to 9. nebo 10. ledna, takže jsem čekal jen 2 měsíce,“ překvapuje nás odpovědí na dotaz, jak dlouho na auto čekal.

Každý vůz Tesla osobně předává specialista

Předání probíhá tak, že zákazník přijde na domluvený čas, ujme se jej „delivery specialista“ a ve voze Tesla Model 3 na showroomu mu vysvětluje ovládání auta. Poté se přesunou před showroom do auta zákazníka, kde mu ukáže další věci na jeho konkrétním voze. Tento proces trvá přibližně půl hodiny, z toho 20 minut na showroomu a zbytek v autě zákazníka. Když zákazník vyzvedává Model S nebo Model X, probíhá celé zaškolení v jeho autě. Tesly Model 3 ale mezi přebíranými vozy jednoznačně převažují.

Zajímavé je, že Tesla neprovádí registraci aut, jak je běžné u mnoha jiných autosalonů, takže zákazníci odjíždějí s provizorní papírovou RZ a registraci musí provést sami. „Není možné získat značku EL hned, proto jsem o ni musel zažádat a objednat se na registraci vozidla předem, abych nemusel dávat běžnou RZ a po dvou týdnech měnit zápis v TP na RZ pro elektromobily,“ říká pan Plíhal.

Takto za den předají přibližně 10 aut a na dvoře je připraveno okolo 40 vozů. Místo předaných ale přijíždějí další, protože objednávek jsou stovky. Takže lze předpokládat, že Tesel bude na našich silnicích výrazněji přibývat.

Přestože si první zákazníci již tento týden budou moci vyzvedávat Model Y, v Česku si na něj budeme muset zatím počkat. Zatím není známý termín spuštění objednávek Modelu Y a první vozy by se k zákazníkům měly dostat až koncem roku 2021. Takže zatím českým zájemcům o dostupnější elektromobil musí stačit Model 3, případně si Model Y budou muset dovézt individuálně.

Diskuze ke článku
CarlosEV
US verzi si dovést individuálně můžou ale nebude tady fungovat
Tom256
Vzhledem k tomu, že mnoho Tesel pravděpodobně "zůstane" v Praze, budou tam hooodně k vidění. :)
V.EL.
Opravdu stovky ? No to jsem zvědav....😷
Petr
Autore, lzete a lzete, prvni to urcite nejsou. Opravdu si muzete dovolit hned v titulku lhat. Predavaji se od 5.3. Ja sam byl v patek 6.3. Proc lzete?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze