Tesla MX-5: ani Tesla, ani Mazda

Tesla MX-5: ani Tesla, ani Mazda
  • Na trhu chybí malý, hravý, elektrický roadster za příznivou cenu
  • Ideálním spojením by byl Model 3 a Mazda MX-5
  • Alespoň podle designéra Lema Bingleyho

Pokud byste si chtěli pořídit elektromobil stejně tak zábavný, jako je malý kabriolet Miata, tedy MX-5 od Mazdy, pak byste nejspíše hledali hodně dlouho a stejně nic nenašli. Z tohoto důvodu se anglický designér rozhodl vytvořit variaci na tento automobil za přispění Modelu 3 od Tesly. A výsledek? Buďto se vám bude zamlouvat, nebo ho budete nesnášet.

Tesla/Mazda MX-5

Většina současných výrobců elektromobilů, či začínajících startupů, se zaměřuje na produkci větších vozů především typu SUV. Je to celkem logické, protože tento segment momentálně dominuje všem prodejům a jak to vypadá, tento trend jen tak neopadne. Proto se zatím nikdo nepustil do výroby malého hravého elektromobilu, který by byl přívětivý i cenově. Tesla sice co nevidět přijde s novým Roadsterem, ovšem jeho cenovka bude skutečně vysoká, a to samé se dá říci i o projektech dalších výrobců sportovně laděných elektromobilů, jako je Porsche či Lotus.

Trh s elektromobily tak postrádá něco, co by připomínalo BMW Z4 či Mazdu MX-5. Proto se designér Lem Bingley začal o tuto díru na trhu zajímat a alespoň navrhl, jak by takový elektromobil mohl vypadat.

Tesla/Mazda MX-5

Za výrobce si zvolil Teslu a pokusil se představit, jak by si kalifornská automobilka poradila s takovým typem vozu. Na svůj twitterový účet pak nahrál výsledek, který spojuje designové prvky Tesly Model 3 a Mazdy MX-5. Mazdu připomíná především celkovým tvarem a z Modelu 3 byly použity přední a zadní části.

Technicky se jedná o dvoumístné vozidlo s 50kWh baterií stejně jako základní Model 3, která by díky hmotnosti vozu a aerodynamice umožnila dojezd přes 300 kilometrů na jedno nabití. Cenově by samozřejmě bylo velmi obtížné vyrovnat se vozům, jako je MX-5, ovšem cenovka okolo milionu korun již není tak nereálná. Líbil by se vám takový vůz?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze