Tesla Model Y se v Číně údajně začne vyrábět už zítra

Tesla Model Y se v Číně údajně začne vyrábět už zítra
Fotografie: Tesla Motors
  • Napovídá tomu uniklá fotka přímo ze šanghajské Gigafactory
  • O zbytku světa se zatím neví, po dokončení továrny se Model Y stane prvním vozem Tesla vyráběným v Evropě

Tesla Model Y je vedle Cybertrucku a Roadsteru dalším očekávaným přírůstkem do flotily americké značky. Zároveň z tohoto výběru vyjede nový crossover na silnice jako první. V minulosti jsme už několikrát informovali, že bude jeho výroba nejspíše zahájena o něco dříve. Takových náznaků bylo několik, nicméně se dostává na povrch fotka z šanghajské Gigafactory, která ukazuje údajné spuštění produkce dříve, než jsme čekali.


Konkrétně se podle čínského novináře Yana Changa má produkce spustit již zítra, tedy 7. ledna 2020. Zároveň nasdílel na Twitter i uniklý obrázek, který má zobrazovat toto datum. Bohužel tato fotografie není v moc dobré kvalitě a kvůli tomu se z ní nedá vyčíst konkrétní číslo. Docela jasně ještě přečteme číslo 2020 a za ním se má nacházet jednička a sedmička. Znamená to tedy, že produkce začne sedmého ledna, tudíž zítra, či prvního července?

Yan Chang se v příspěvku vyjádřil, že správně je první varianta. Napovídá tomu také to, že nedávno Tesla v Číně spustila objednávkový systém právě pro Model Y, jak píše insideevs.com. Nicméně v objednávkovém systému zjistíme, že standardní verze bude dostupná v roce 2021. V říjnu minulého roku se také k majitelům dostaly první Modely 3 vyrobené právě v Šanghaji, takže výrobní linka už několik měsíců funguje.

Pokud se spekulace potvrdí, mohli bychom první Model Y vidět na čínských silnicích už na začátku března. A co zbytek světa? O začátku výroby v USA se zatím ještě stále moc neví. Zároveň se počítá s tím, že po dostavění evropské Gigafactory nedaleko Berlína v ní začne nejdříve produkce tohoto crossoveru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze