Tesla Model 3 v režimu Autopilot explodovala po srážce s odtahovým vozidlem

1
Tesla Model 3 v režimu Autopilot explodovala po srážce s odtahovým vozidlem
Fotografie: Tesla
  • Automobil vzplanul a explodoval po srážce s odtahovým vozidlem
  • Nehoda se obešla bez vážných zranění

Na internetu lze narazit na nepřeberné množství videí, která zachycují technické nedokonalosti automobilů Tesla. Mezi mezi ty nejsledovanější pak pochopitelně patří taková, kde je ohroženo zdraví posádky vozidla. Jedním z takových je i případ, který se stal 10. srpna na městském okruhu hlavního městě Ruské federace.

Video zachycené spolujezdcem z vozidla jedoucího v protisměru dává lepší představu o závažnosti celé situace. Podle informací ruského deníku Zvezda jela Tesla Model 3 v inkriminovaný moment v režimu Autopilot. Vznícení a následná exploze zachycená na videu automobilu byla údajně zapříčiněna srážkou s odtahovým vozidlem.

Ačkoli je natočené video odstrašující a za výbuch by se nemuseli stydět ani hollywoodští odborníci na speciální efekty, posádce se jako zázrakem nic nestalo. Po explozi byl Alexey Tretyakov a jeho dvě děti okamžitě převezeny do nemocnice – řidič následně potvrdil, že vyvázl se zlomenou nohou a děti s pouze s několika šrámy a modřinami. Co přesně se v daný moment stalo a proč k explozi došlo, zatím zůstává s otazníkem.

Technické parametry Tesla Model 3 Long Range (E5)

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon258 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie75 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 614 km
Cena od1 228 990 Kč