Tesla vyřešila nebezpečnou chybu v populárním módu pro domácí mazlíčky

Tesla vyřešila nebezpečnou chybu v populárním módu pro domácí mazlíčky
  • Problém se týká známého Dog módu
  • Kvůli chybě v nastavení mohlo dojít k jeho nefunkčnosti a tedy i ohrožení zvířete uvnitř vozu

Tesla je známá pro svou snahu vyjít vstříc veškerým požadavkům svých zákazníků, a to i těm, které se zdají na první pohled nemožné. Příkladem je i známý Dog mód, tedy softwarové nastavení vozu, které má zajistit co největší komfort zvířeti zavřenému uvnitř vozu. Ovšem v tomto módu se objevila chyba.

Tesla M3 interier

Tento mód vytvoří v autě příjemnou cirkulaci vzduchu a udržuje teplotu na stálé hladině, která je zvířeti příjemná. Díky tomu může v poklidu počkat ve voze na svého majitele, než se vrátí například z nákupu. Navíc se na obrazovce vozu objeví zpráva o tom, že v kabině je příjemné teplo a že je pejsek či jiné zvíře naprosto v pohodě.

Tesla nabízí tuto funkci již delší dobu, ovšem ono upozornění na obrazovce přidala až nedávno poté, co se objevilo několik případů osob, které měly o cizího psa zavřeného ve voze na slunci starost.

Před několika dny však jeden z majitelů vozů Tesla upozornil na problém, který se týká právě tohoto módu. Ten nebyl spuštěn v momentě, kdy měl řidič manuálně nastavenou rychlost ventilátorů, na což přišla bleskurychlá reakce ze strany Tesly, jež po dvou dnech od tohoto varování vydala nový update, který tento problém řeší, na což na svém Twitteru taktéž upozornil Rahul Sood, který celý problém objevil.

Tesla tak rychle napravila problém, který mohl způsobit velké nepříjemnosti, a to hlavně psí posádce. Teplota ve vozech zaparkovaných na parkovišti totiž velmi rychle stoupá a může se vyšplhat až na hranici 70 °C. Zvíře uzavřené v takto rozpáleném automobilu je rychle dehydratováno, dochází k přehřátí celého organismu a v extrémních případech může tato situace skončit i úmrtím.

U vozů Tesla bude vše po updatu zase v pořádku a již nebude možné manuálně upravovat nastavení ventilátorů v tomto módu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze