Tesla přináší vylepšenou možnost vizualizace jízdy na obrazovce

Tesla přináší vylepšenou možnost vizualizace jízdy na obrazovce
  • Ta umožní přibližovat a oddalovat pohled na vozidlo a jeho okolí
  • Zároveň také umožní rotaci pohledů na vůz
  • Novinka by mohla sloužit například při parkování

Přibliž a toč, tak by se dalo v rychlosti popsat nové rozšíření možnosti vizualizace jízdy zprostředkovávané dotykovými obrazovkami ve vozech Tesla.

Tesla Model 3 Autopilot

Nové zobrazení je součástí velké aktualizace, která přinesla vizualizaci jízdy s vykreslováním okolí v reálném čase. Web electrek.co přinesl ukázku toho, jak nová vizualizace vypadá a nutno říci, že se v Tesle skutečně vyznamenali.

Video zaslané webu natočil jeden z majitelů Modelu 3. Na videu je patrné, že je možné skrze dotykovou obrazovku nejen přibližovat graficky ztvárněný automobil, ale zároveň je možné i pohled na něj nejrůzněji otáčet. Díky tomu se můžete dívat na svou graficky znázorněnou jízdu z nejrůznějších úhlů.

Nová aktualizace 2019.28.3.7. je prozatím dostupná jen majitelům Tesly zapojených do early acces programu. Zatím není úplně jasné, zda je novinka pouze další zajímavou vychytávkou, nebo má nějaký hlubší účel. Přeci jen při jízdě s aktivovaným Autopilotem je nutné, aby řidič neustále sledoval vozovku a na prozkoumávání okolí prostřednictvím obrazovky není úplně čas.

Nicméně takováto vychytávka by mohla dobře posloužit třeba při parkování. Tato funkce by totiž mohla nahradit tradiční 360° zobrazení pří parkování a spolu s kamerovým systémem a parkovacími senzory by mohla řidiči parkovací manévry co nejvíce usnadnit. Nicméně sbírání dat týkajících se okolí vozu během jízdy slouží především pro analýzu ze strany systému Autopilot. Více informací se tedy nejspíše dozvíme, až Tesla otevře aktualizaci všem majitelům svých vozů.

Tesla Model 3 – test

Technické parametry Tesla Model 3 Long Range (E5)

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon258 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie75 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 614 km
Cena od1 228 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze