Tesla Model 3 Unplugged Performance do výsledků Pikes Peak nepromluví

2
Tesla Model 3 Unplugged Performance do výsledků Pikes Peak nepromluví
Fotografie: insideevs.com
  • Pilot Randy Pobst s Teslou Model 3 Unplugged Performance si dosud vedl skvěle
  • V jedné z tréninkových jízd ale pravděpodobně přehnal snahu a vyletěl z trati
  • Je to již již druhá nehoda Tesly na letošním závodě Pikes Peak

Nedávno jsme psali o tom, že Tesla Model 3 Unplugged Performance překonala rekord pro cestovní vozy na okruhu Laguna Seca. Bylo to v rámci příprav na legendární závod do vrchu Pikes Peak. Po výkonu na Laguna Seca byl šéf Unplugged Performance optimisticky naladěn a Randy Pobst, pilot této Tesly, nešetřil chválou na auto ani po první jízdě na Pikes Peak. Web insideevs.com ale přináší informaci, že při dalších tréninkových jízdách havaroval, do výsledků tak v neděli pravděpodobně nepromluví.

Tesla Model 3 je podle pilota jeho nejlepší závodní vůz

Randy Pobst byl po první kvalifikační jízdě s touto Teslou nadšený a řekl, že tato bateriová bestie je to nejlepší ze šesti aut, se kterými za svoji kariéru na tomto závodě jel. Ostatně při první jízdě za sebou nechal nejbližšího soupeře o neuvěřitelných 26 sekund. Na video z jeho první kvalifikační jízdy i závěrečný komentář samotného pilota se můžete podívat níže.

Nehody na Pikes Peak jsou nebezpečné a trať budí respekt. I tato nehoda z kamery v autě vypadala děsivě. Údajně jel Randy Pobst příliš ostře a najel do prohlubně na krajnici, což jeho Teslu vymrštilo a po letu vzduchem skončila mimo trať. Naštěstí je ale pilot v pořádku. Je ale pravděpodobné, že se nepodaří auto opravit, aby mohl startovat v nedělním závodě.


Smutné je, že to není první nehoda Tesly Model 3 na letošním Pikes Peak. S Teslou Model 3 havaroval i Josh Allen, který také do výsledků nepromluví. Z trojice Tesel Model 3 tak ve hře zůstává zkušený Blake Fuller, který v roce 2016 vytvořil rekord s Teslou Model S. Nyní se jej pokusí překonat, tak mu držme palce, aby se mu to povedlo a zajel co nejlepší výsledek.


Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Ad 1 - eauta jsou prý na servis super jednoduchá, takže opravu nemůžou nestihnou... Spíš řidič dostal strach když s tím furt bourá... Ad 2 - má si zapnout autopilota, prý je to nejbezpečnější a nemůže nikdy nabourat 😉

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze