Tesla Megapack naživo. Podívejte se na fotografie mobilní nabíječky

Tesla Megapack naživo. Podívejte se na fotografie mobilní nabíječky
  • Megapack můžete potkat například na cestě ze San Francisca do Los Angeles
  • Na fotografii je vidět, že se naráz nabíjí hned šest Tesel

Nabíjení na cestách je věc, která spoustu majitelů elektromobilů tak trochu děsí. Ano, existuje spousta nabíjecích stanic, ale od každého poskytovatele potřebujete mít nějaký ten čip, tarif a tak podobně. Ve skutečnosti to však není tak složité, jak si můžete myslet. A co když potřebujete nabíjet někde, kde není dostatečné zázemí? Jednoduše tam není výkon pro rychlonabíjecí stanici. Existuje hned několik řešení.

Megapack

Jedním z nich je například Megapack od Tesly. Jedná se o balík baterií, které (jak vidíte) můžete naložit na přívěs a odvést kamkoli, kde bude energie potřeba. Všimnout si můžete, že kolem přívěsu je hned několik City chargerů (pomalejší verze Superchargeru). Megapack je libovolně konfigurovatelný, takže pokud nepotřebujete mít baterie na přívěsu, ale plánujete ho na místě nechat, tak můžete sáhnout po větší kapacitě. Megapack na fotografiích dokáže nabít až 100 aut.

Hned několik Megapacků můžete potkat například na cestě ze San Francisca do Los Angeles. Jak je vidět na fotografiích, tímto řešením jde jednoduše rozšířit počet nabíjecích míst. Samozřejmě záleží na tom. Ve chvíli, kdy není potřeba nabíjet Tesly, tak se energie může akumulovat a být k dispozici na jinou část dne, kdy bude potřeba.

Tento článek vznikl ve spolupráci s asociací pro elektromobilitu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze