Tesla má za sebou výrobní milník. Kolik se jí podařilo postavit aut od založení?

Tesla má za sebou výrobní milník. Kolik se jí podařilo postavit aut od založení?
Fotografie: Tesla Owners Club Czech Republic
  • Největší podíl na prodejích má Model S
  • Čísla hodně zvedne Model 3

O Tesle se hodně mluví, píše a debatuje. Už třeba proto, že má skvělý marketing, který vlastně není marketingem v pravém slova smyslu. Americká automobilka je průkopníkem v mnoha oblastech od elektromobilu s násobně větším dojezdem než konkurence až po autonomní řízení, kde ostatní automobilky zaostávají. Samozřejmě to s sebou nese i nějaké neduhy a továrnu na auta bez chyb nelze postavit, i pokud máte obrovský kapitál. Tesla se však pořád učí a zlepšuje ve všech ohledech.

Objem výroby Tesly

Prodeje vozů jsou druhou stránkou věci. Tesla se neprodává úplně všude a navíc jde o ne zrovna levné auto. Společnost však potvrdila vůz s výrobním číslem 300 tisíc. O tom, jestli je to málo nebo hodně za vcelku krátkou historii automobilky, necháme na vás. Pro srovnání – takového BMW i3 už se prodalo hodně přes 100 tisíc kusů. A takový Nissan zvládl hranici 300 tisíc elektromobilů zvládnout s jediným modelem Leaf. Celkově se Tesle podařilo prodat 212 821 Modelů S, 71 927 Modelů X a prozatím pouze 1 770 Modelů 3. Poslední kvartál to dohromady bylo slušných 29 870 vozů.

Tesla rychle zvyšuje objem výroby Modelu 3, a tak se pravděpodobně dočkáme pro Teslu velice úspěšného roku. Kalifornská automobilka má však ještě jeden cíl, který je možná mnohem důležitější. Jde o hrubou marži 30 procent z každého prodaného vozu. Jen tak budou peníze na výstavbu Superchargerů a hlavně vývoj nových technologií, kterými určitě Elon Musk bude chtít ohromit svět.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze