Tesla mění ceník a nabízí pouze dvě verze Modelu S a Modelu X

1
Tesla mění ceník a nabízí pouze dvě verze Modelu S a Modelu X
Fotografie: Tesla
  • Model S může být váš za v přepočtu 1,6 milionu korun
  • Cena Modelu X startuje na v přepočtu 1,7 milionech korun
  • Na výběr máte pouze varianty Long Range a Performance Ludicrous
  • Cena se změnila i u Modelu 3

Tesla opět upravuje svoji nabídku a také ceník, informuje Reuters. Teslu Model X a Model S si koupíte jen ve dvou variantách, a to jako variantu Performance Ludicrous, nebo Long Range. Nic víc, nic míň. Nabídka se tedy opět zjednodušila.

Pojďme nejdříve na Teslu Model S. Varianta Performance Ludicrous na jedno nabití dle cyklu EPA ujede 555 kilometrů. Samozřejmostí je pohon všech kol a zrychlení z klidu na 96 km/h proběhne za 2,4 sekundy. Cena za tento model startuje na částce 90 115 dolarů, tedy lehce přes 2 miliony korun. Druhá varianta Long Range nenabízí takový výkon, ale zato má o 40 kilometrů delší dojezd. Zrychlení na téměř stovku je o 1,3 sekundy pomalejší. Cena verze Long Range startuje na 1,6 milionech korun.

Tesla Model X

Podobná situace je i u Modelu X. Varianta Long Range startuje na ceně 75 315 dolarů, tedy 1,7 milionu korun. Zrychlení z klidu na 96 km/h za 4,4 sekundy a dojezd dle cyklu EPA činí 325 mil, tedy 523 kilometrů. Za Performance variantu musíte vytáhnout ze své peněženky 95 315 dolarů, tedy 2,1 milionu korun. Na všechny ceny se můžete podívat na oficiálních stránkách Tesly.

Měnila se i cenovka u nejprodávanějšího modelu, tedy u Tesly Model 3. Nejlevnější verze v USA stojí 30 315 dolarů, tedy 688 tisíc korun. Dojezd této verze je 380 kilometrů. Pokud by vám to bylo málo, tak můžete sáhnout po variantě Long Range, za kterou zaplatíte 39 315 dolarů, což je v přepočtu 893 tisíc korun. Nejdražší verze Performance zaujme mimo jiné zrychlením z klidu na 96 km/h za 3,2 sekundy. Ze všech variant je – se svojí cenovkou lehce přes jeden milion korun – nejdražší. Jen pro upřesnění: jde pouze o přepočítané ceny z amerického dolaru. Ceny v Evropě, potažmo v České republice, až zde bude prodej Tesly Model 3 oficiálně spuštěn, budou jistě jiné.

Diskuze ke článku
CarlosEV
bylo by fér to počítat z německých cen v eurech ... za US ceny to v Evropě nikdo nepořídí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze