Tesla má co dohánět. Daimler ukázal své elektrické tahače

4
Tesla má co dohánět. Daimler ukázal své elektrické tahače
  • Jde o dva modely s názvem eCascadia Freightliner, které spadají pod dceřinou společnost Daimleru
  • Baterie má kapacitu 550 kWh a papírový dojezd činí 400 kilometrů

Zapomeňte na to, že Tesla Semi je jediný elektrický tahač. Své elektrické tahače mají i jiné společnosti: například Nikola Motors nebo Daimler, který své elektrické kamiony tak trochu ukrývá ve své dceřiné společnosti.

Freightliner eCascadia

Dva elektrické modely, které spadají pod Daimler, se představily zákazníkům, aby se nyní mohly testovat v reálném provozu. Testovat je mají přímo zákazníci Daimleru, o čemž informuje i insideevs.com. Zdá se, že tady má Daimler oproti Tesle navrch. Zatímco Daimler už může své elektrické kamiony předávat zákazníkům, tak Tesla se s velkou pravděpodobností se svým tahačem dostane na trh až příští rok.

Jde o modely s názvem eCascadia Freightliner. Výkon činí 730 koní a v útrobách je baterie o velikosti 550 kWh. Papírový dojezd činí 400 kilometrů a energie pro 320 kilometrů se má do baterie doplnit za 90 minut. Alespoň to tvrdí přímo vedení společnosti. Na podrobnější údaje z reálných silnic si budeme muset počkat.

Pro elektromobilitu jako takovou je však dobře, že se něco děje i v oblasti nákladní dopravy. A s výjimkou hráčů, jako je na úvod zmíněná Nikola Motors, je na trhu vedle Tesly i další velký hráč.

Diskuze ke článku
Lubo Mír
Lubo Mír
Koukám a vidím předělané spalováky.
Hobbit
Poloviční dojezd jako plně naložená Tesla, 3x delší čas dobíjení. Co by jako v Tesle měli dohánět?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze