Tesla dodává dlouho očekávané modely, Škoda Enyaq slaví a nové nabíjecí stanice

fNews #204
Tesla dodává dlouho očekávané modely, Škoda Enyaq slaví a nové nabíjecí stanice
Fotografie: Tesla Motors
  • Tesla dovezla do Evropy první Plaidy a v USA dodává první tahače Semi
  • Škoda Enyaq iV míří ke stovce tisíc a má novou variantu
  • Na dálnici D1 je další ultrarychlá stanice PRE, posíleny byly i pražské Vinohrady

Vítejte u 204. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na tři Tesly, které se nově dostávají k zákazníkům, úspěch domácí Škody Enyaq a její novou verzi a zakončíme u nabíjecí sítě v Česku.

fNews #204 – Tesla dodává dlouho očekávané modely, Škoda Enyaq slaví a nové nabíjecí stanice

Podcast v audio formě

Tentokrát začneme u Tesly, ovšem v Evropě. Dlouho očekávané Tesly Model S Plaid a Model X Plaid totiž dorazily na starý kontinent. Velké Tesly, které měly v Evropě poměrně dlouhou odstávku, se tu tedy opět začínají prodávat.

A když už jsme u doručování Tesel, tak se přece jen podíváme i za velkou louži, protože tam Tesla již začíná dodávat první kusy elektrického tahače Semi. A vypadá to, že má solidní parametry, protože při zkoušce, která tomu předcházela, ujel plně naložený tahač v kuse 804 km. Dokážete si tento tahač představit i na dálkových trasách?

Dále se podíváme na domácí Škodu Enyaq, která již překonala 90 tisíc prodaných vozů. Objednávek je přitom 175 tisíc, takže poptávka je větší než současná nabídka. My jsme navíc projeli novou verzi, kterou je Škoda Enyaq RS iV se základní karoserií. Ta doplnila verzi Coupé, která byla dosud jedinou variantou v provedení RS. Novou variantu jsme projeli i na nezpevněných cestách a i když jízdně je prakticky shodná s Coupé, přináší několik zajímavých novinek.

Zakončíme u sítě nabíjecích stanic v Česku. Trasa mezi Prahou a Brnem bude elektromobilem rychlejší díky Pražské energetice. Ta totiž spustila 300kilowattový Hypercharger u sjezdu na Loket, u kterého později bude i rychlé občerstvení Burger King. Zároveň PRE spolu s Technologiemi hlavního města Prahy spustila síť nabíjecích stanic na lampách v ulicích pražských Vinohrad.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze