Tesla Cybertruck je v muzeu. Lidé mají unikátní šanci si ho prohlédnout naživo

Tesla Cybertruck je v muzeu. Lidé mají unikátní šanci si ho prohlédnout naživo
Fotografie: Tesla
  • K vidění bude celý týden
  • Ani tentokrát nebyl umožněn přístup do kabiny vozu
  • Ocelovým plátům karoserie nedělá dobře přímé světlo

Tesla je značkou, která chce být za každou cenu vidět. Poslední ukázkou tohoto tvrzení je vystavení Cybertrucku v Petersen Automotive Museum v Kalifornii. Píše o tom electrek.co. Ačkoliv se první elektrický pick-up značky ještě ani nevyrábí, výrobce jej přesto umístil na jeden týden do muzea. Tam si jej mohou všichni prohlédnout již od 20. června.

Někteří hovoří o tom, že je to vlastně první příležitost, kdy si jde toto futuristické auto pořádně prohlédnout. Některým se však nelíbí povrchová úprava karoserie, která občas dost rozdílně zachytává dopadající světlo reflektorů. Ve výsledku to pak vypadá tak, že některé její panely jsou lesklejší než jiné. Model Cybertruck nabídne terénní podvozek s balonovými pneumatikami a jeho základní cena bude startovat na 40 tisících dolarech v USA. Podoba, cena a datum uvedení v Evropě jsou neznámé. Vzhledem k regulacím je však velmi pravděpodobné, že Tesla nebude moci Cybertruck v této podobě v Evropě vůbec uvést a bude nutné designové přepracování přídě i dalších elementů vozu.

Současně se stále není možné podívat do interiéru vozu. Alespoň dle pohledu skrze boční okna to však vypadá, že se nic nezměnilo a kabina nabídne sportovní sedadla a futuristicky naladěnou palubní desku s minimem tlačítek ve stylu Tesly Model 3 a Y s velkým displejem uprostřed. Co se týče výkonu, výkonnější verze vozu by měla nabídnout zrychlení z 0 na 96 km/h za tři sekundy, takže není pochyb o tom, že nás čekají další souboje na letištních drahách, kde se Cybertrucku postaví i kdejaký sportovní model nejedné slavné značky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze