Tesla Model 3 by mohla dorazit s bateriemi o kapacitě 100 kWh. Jisté to však není

Tesla Model 3 by mohla dorazit s bateriemi o kapacitě 100 kWh. Jisté to však není
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Na jedno nabití by měl dojezd činit až 644 km
  • Informace o silnější verzi unikly díky hackerskému útoku
  • Vyrobeno bylo již několik kusů

Tesla se v posledních měsících maximálně snaží o to, aby zůstala o pořádný kus před konkurencí. Nedávno ukázala posílenou verzi Tesly Model S a nyní se na svět dostala informace o značně vylepšeném Modelu 3. Informuje o něm electrive.com. Jenže tato nová zpráva má tak trošku hořkou příchuť. Může za to hlavně fakt, že informaci o silné verzi s 100kWh bateriemi přinesl hacker jménem Zeus M3.

Za vše může hackerský útok

Ten na svém twitterovém účtu zveřejnil zprávu, že se mu povedlo dostat do továrního nastavení vozu. V něm se po krátké chvíli dopátral konfigurace, která umožňuje využití takto silných baterií. Je však třeba říci, že ačkoliv se v softwaru vozu nacházejí relevantní data, nemusí to nutně znamenat, že taková verze opravdu půjde do výroby. Objevují se totiž spekulace, že se jedná o čistě zkušební vozidlo a sama Tesla na něm testuje pouze novou verzi baterií a další techniku. Vše navíc podtrhují následná slova Elona Muska, jenž po krátké chvíli prohlásil, že Tesla žádnou posílenou verzi určitě nevyvíjí.


Otázkou tak je, jestli něco znamená pár již vyrobených kusů tohoto provedení. Někdo by si od toho mohl slibovat finální produkci možná nejlepší verze z modelové řady 3, ale zatím je otázkou, zda tomu tak opravdu bude. Reálný dojezd by mohl dosahovat až 644 km. To je podstatně více, než je tomu u aktuálně nabízeného nejsilnějšího provedení Long Range. Budeme tak doufat, že Tesla nenechá nic náhodě a případnou nejsilnější verzi Modelu 3 opravdu začne vyrábět.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze